Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Espai Jove La Nau obre nou espai de trobada dinamitzat amb espais temàtics setmanals

17 de octubre de 2023

Aquesta temporada de tardor neix una nova proposta a l’Espai Jove La Nau de l’Ajuntament de Vilafranca, un nou concepte d'Espai de trobada dinamitzat de forma temàtica i de programació setmanal, al voltant de diferents eixos d’interès que s’han anat gestant a partir del treball de proximitat dels professionals del servei de Joventut amb els joves adolescents, destinataris principals d’aquesta nova oferta.
Aquests espais són La Nau d’Estudi, un espai d’acompanyament adequat per fer deures i estudiar i des d’on es programaran activitats de coaching educatiu per a joves i famílies. Es farà de dilluns a dijous, de 17 a 20h. Els dimarts i dijous, de 18 a 20h, hi haurà La Nau d’Esports. El punt de trobada serà a l’espai jove, però les activitats es realitzaran en espais externs com la pista semi-coberta de l’escola Pau Boada i altres equipaments esportius i espais públics, com parcs i places de la vila. La Nau de Joc i Lleure, en horari de 17,30 a 19,30h, és un espai de dinamització d’activitats de lleure al voltant del videojoc (els dimecres), els jocs de taula (els dijous) i activitats d’oci alternatiu (els Happy Fridays dels divendres). Finalment, els dilluns de 17 a 19h i els dijous de 18,30 a 20h hi haurà La Nau de Creixement personal, un espai d’activitats al voltant del benestar emocional, la gestió de les emocions, l’autoestima o l’autoconeixement. 

La regidora de Joventut, Montse Arroyo, ha presentat aquest nou espai d’activitats dinamitzades que “seran d’accés gratuït, pensats especialment per als i les joves de 13 a 18 anys i no caldrà realitzar inscripció prèvia per participar-hi. A més, són espais que complementaran els serveis fixes que La Nau té com a espai de relació i de socialització, especialment entre els adolescents”. Els i les  joves poden utilitzar aquest espai totes les tardes per venir a passar l’estona, sols o amb altres joves, i fer ús dels diferents serveis que s’hi ofereixen de manera gratuïta.

Roda de premsa

Una quinzena d’activitats dins la nova programació trimestral
L’espai jove La Nau també presenta aquesta tardor la nova programació trimestral que, com ja és habitual, ofereix una oferta variada d’activitats adreçades a joves de diferents perfils i edats, des dels 13 i fins als 30 anys, amb diferents formats i continguts adaptats als diferents interessos juvenils. Es tracta de formacions, tallers, monogràfics o xerrades, que van des del ball, la cuina i el brodat, fins activitats divulgatives de sensibilització al voltant de diferents temàtiques. La informació detallada del programa es pot consultar a la web de Joventut Vilafranca i en cas que l’activitat requereixi d’inscripció, aquesta també es pot realitzar online a la mateixa web. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció. 

Com a novetat de la programació de tardor, cal assenyalar el nou cicle d’activitats sobre el canvi climàtic La Nau pel clima: D’on ve el que mengem? que proposa tres activitats per a joves, dins el projecte ‘D’On ve el que mengem? El cost ecosocial de l’alimentació’, finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i que anirà a càrrec de L’Aresta, una cooperativa agroecològica del territori. Les activitats són: Alternatives al nostres abast: fem un hort urbà, Guerrilla verda: fem bombes de llavors i Videoforum: Alter Natives. Construint futurs possibles, es faran a La Nau i permetran reflexionar sobre el cost real dels aliments per al planeta, els impactes mediambientals i incidir en un canvi d’hàbits més sostenibles.

I aquest octubre... torna la CastaHalloween de La Nau!
Aquest mes d'octubre, com s’ha fet darrerament, s’activa una programació d'activitats juvenils que combinen la tradició catalana de la Castanyada i l'anglosaxona del Halloween, la festa CastaHalloween. Les diferents activitats proposades s'adrecen especialment als i les joves adolescents i el gruix del programa tindrà lloc els divendres tarda, en el marc dels Happy Fridays.
L'objectiu és promoure la participació dels usuaris i usuàries en l'organització de les diferents activitats, els i les joves són els qui proposen i s'impliquen en la realització de les diferents activitats. La programació culminarà amb la Festa de disfresses terrorífiques del dimarts 31 d'octubre, la tarda del dia de La Castanyada.