Ajuntament de Vilafranca del Penedès

On allotjar-se

Els albergs^

Aquesta modalitat d'allotjament és força còmoda i econòmica, i a més podem trobar albergs pràcticament a tot al món. Per accedir-hi cal tenir el Carnet d'alberguista corresponent.

A Catalunya hi ha la Xarxa d'Albergs Socials que depèn de la Generalitat de Catalunya. Es poden fer reserves amb antelació al telèfon 93 483 83 63 o a la mateixa web.

A la resta de l'Estat hi ha diferents federacions, per Comunitats Autònomes, on pots trobar més informació.

A nivell internacional existeix la Federació Internacional d'albergs, que permet fer reserves als albergs de tot el món mitjançant el seu web.

Cada cop més existeixen altres xarxes d'albergs en què no cal el carnet d'alberguista però que segueixen la seva filosofia, habitacions compartides a preus ajustats. En són un exemple hostels i  hostelworld.

L'acampada^

Si es té una tenda de campanya i us agrada anar més per lliure una modalitat és l'acampada lliure, això sí, sempre disposant dels permisos corresponents. Alguns ajuntaments disposen d'aquest tipus de recurs, podeu preguntar-ho a l'ajuntament de la zona que vulgueu visitar.

Podeu consultar els terrenys d'acampada que gestionen diverses entitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.

Càmpings i bungalows^

Una modalitat que surt força bé de preu són els càmpings, encara que en aquest cas cal disposar, en principi, d'una tenda de campanya. Se'n poden trobar arreu i n'hi ha de diferents categories, depenent de què ofereixen. Molts dels càmpings tenen també bungalows o petites construccions de fusta que també es lloguen.

Cases de colònies^

Les cases de colònies són instal·lacions destinades, principalment, a donar allotjament a grups d'infants i joves participants en activitats educatives en el temps lliure, culturals i de lleure.

Cases de pagès^

L'allotjament en residències-cases de pagès és una modalitat d'allotjament molt  implantada arreu. Es troben instal·lacions d'aquest tipus en zones rurals, dins nuclis de població o de forma aïllada. Hi ha diferents modalitats: llogar només l'habitació o tot l'habitatge.

Pensions, hostals, hotels^

Aquest tipus d'allotjament, en què es lloga una habitació, doble o individual, amb bany o sense, té també diferents categories, que es diferencien per les estrelles que tenen, van de cinc estrelles a una, de més categoria a menys, això, evidentment, també afecta el seu preu i condicions que ofereix.

Altres tipus d'allotjaments^

També hi ha altres tipus d'allotjament com són els refugis de muntanya (per als excursionistes i amants de la muntanya), les fondes, els balnearis, les cases particulars, etc.