Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Treball a l'estranger

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l'estranger. Si es vol només per uns mesos, a l'estiu, es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l'hostaleria, au-pair, recollida de fruita, etc. Heu de tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per tots els tràmits.

Tant escollint una opció o l’altra, sempre és recomanable tenir en compte els consells per buscar treball a l’estranger.

EUROPASS^

L'EUROPASS és un dossier personal que inclou diversos documents, entre ells el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals amb  relació al món laboral. L’'EUROPASS facilita el moviment de persones treballadores dins de la UE.

El seu objectiu és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l’hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió.

 

Treball en pràctiques^

Hi ha diverses opcions per fer pràctiques a l’estranger, normalment aquests programes són  finançats per la Unió Europa, per tal de potenciar altres cultures i realitats locals i la mobilitat dels i les treballadores dels diferents territoris.

Alguns d’aquests programes es gestionen des del servei d’Ocupació de Catalunya, és el cas per exemple, del Programa Eurodissea i Erasmus +. Per participar-hi cal tenir almenys 18 anys, coneixements de l’idioma del país d’acollida i formació relacionada amb el lloc de treball en concret.

Treball amb contracte^

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l’estranger. Si es vol només per uns mesos com pot ser a l’estiu, es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l’hostaleria, au-pair, recollida de fruita... Heu de tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per gestionar tots els tràmits.

  • Agències que ofereixen feina a l’estranger.

També es pot optar per buscar feina per compte propi un cop al país o destí, o mentrestant s’està aquí, mitjançant Internet i les xarxes socials!

  • Enllaços per buscar feina a l’estranger.

La Xarxa Eures^

És la Xarxa de Serveis Europeus d’Ocupació, on a través de la cooperació i el treball en xarxa, es vol facilitar la lliure circulació de treballadors i treballadores per tot l’Espai Econòmic Europeu. Va ser creada per la Comissió Europea i els Serveis Públics de Treball europeus. El seu objectiu és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina per als i les treballadores i empresaris i empresàries que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circula de persones europees a partir d’una xarxa de consellers i conselleres per donar un servei personalitzat i proper.

Accessibilitat