Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Treball a l'estranger

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l'estranger. Si es vol només per uns mesos, a l'estiu, es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l'hostaleria, au-pair, recollida de fruita, etc. Heu de tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per tots els tràmits.

Emprengueu una o altra opció, sempre es recomanable tenir en compte els consells per buscar treball a l’estranger.

EUROPASS^

Per facilitar el moviment de persones treballadores dins de la UE, s'ha creat l'EUROPASS, un dossier personal que inclou diversos documents, entre ells el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral.

L'objectiu de l'EUROPASS és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l’hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió.

Treball en pràctiques^

Hi ha diverses opcions per fer pràctiques a l’estranger, normalment aquests programes estan finançats per la Unió al de potenciar el coneixement d’altres cultures i la mobilitat dels treballadors de la Unió Europea.

Alguns d’aquests programes es gestionen des del servei d’Ocupació de Catalunya, és el cas del Programa Eurodissea i Erasmus +. Per participar en aquests programes cal tenir més de 18 anys, coneixements de l’idioma del país d’acollida i formació relacionada amb el lloc de treball concret.

Treball amb contracte^

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l'estranger. Si es vol només per uns mesos, a l'estiu, es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l'hostaleria, au-pair, recollida de fruita. Heu de tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per tots els tràmits.

També podeu optar per buscar feina pel vostre compte un cop al país de destí o, des d’aquí, mitjançant Internet.

La Xarxa Eures^

La Xarxa de Serveis Europeus d'Ocupació és una xarxa de cooperació per facilitar la lliure circulació de treballadors per l'Espai Econòmic Europeu, creada entre la Comissió europea i els serveis públics de treball europeus. L’objectiu és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina als treballadors i empresaris que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circulació de persones. Eures compta amb una xarxa de consellers per donar servei personalitzat i proper.

Accessibilitat