Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

#LaNauVirtual

Durant aquests dies de confinament amb motiu de la pandèmia del Coronavirus - COVID19 queden suspeses totes les activitats presencials de l'equipament, fins a nou avís.

Les reserves d’espais de l’equipament també han quedat suspeses temporalment. Quan tornem a reprendre físicament l’activitat a l’equipament procurarem començar a respondre de nou totes les demandes. De totes maneres, informem també que prioritzarem en la mesura del possible aquelles activitats que ja havien estat programades a l’equipament i que no s’han pogut realitzar a causa del tancament.

Però l'equip de La Nau seguim treballant des de casa i ara, més que mai, toca ser creatives i reinventar-se! Així neix una nova Nau, #La Nau Virtual: activitats i continguts en línia per al públic jove.

Part de les propostes estan dissenyades i realitzades pels mateixos joves. Des de #LaNauVirtual fem una crida a totes les persones joves que vulguin donar a conèixer les seves habilitats o que vulguin compartir amb altres joves els seus interesssos! 

Hi trobareu activitats formatives i de lleure en línia, activitats de dinamització juvenil virtual fetes per i amb els i les joves, videotutorials, cultura en streaming, etc. etc. Tot plegat, per seguir promovent els i les joves, això ni el COVID-19, ni res ni ningú ho pot aturar! 

Si voleu contactar amb nosaltres podeu trobar-nos a través del whatsapp 636 93 54 66  o el correu electrònic: lanau@vilafranca.org

Seguiu-nos a través de les nostres xarxes socials per seguir totes les novetats de la programació. 

Instagram Youtube  Twitter   Facebook

#ENSQUEDEMACASA     #QUEDATACASA  

Formacions online^

Activitats formatives, gratuïtes, en línia. Cal consultar la franja d'edat de cada activitat. 

Si t'interessa, fes la teva inscripció aquí. Algunes d'elles tenen places limitades, per ordre d'inscripció. 

Grup virtual de conversa en anglès

Activitat OBERTA i GRATUÏTA (adreçada preferentment a joves de 16 a 30 anys). T'hi pots afegir en qualsevol moment!

Dinamitzada per l'Eugeni B.M., l'assessor de mobilitat internacional del SIAJ.

Els dimarts i dijous de 17 - 17:40 h. Participa-hi seguint aquest enllaç.

Realitza la teva inscripció aquí.

         

Atenció a la Diversitat: TDA-H

Formació en línia de 30 hores de durada, del 3 de juny a l'1 de juliol de 2020. 

Activitat GRATUÏTA. Adreçada a persones a partir de 18 anys, treballadores en actiu, aturades o autònomes.

Places limitades per ordre d'inscripció. Inscripcions obertes aquí.

Orientar i acompanyar infants diagnosticats amb trastorn de Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H) és un repte per a la majoria de professionals de l'educació, amb aquesta formació aprendràs estratègies per actuar en diferents situacions del dia a dia, des de la calma i des del respecte.

Formació SUBVENCIONADA pel Consorci de la Formació Continua de la Generalitat de Catalunya.

La metodologia és totalment asincrònica, podràs estudiar el temari i realitzar els exercicis virtuals en el moment que més et convingui. 

Formació realitzada a través d'Escola EFA, més informació: http://escolaefa.cat/curs/atencio-a-la-diversitat-tda-h-2944

Iniciació a la programació de videojocs amb Scratch

Formació en línia de 4 hores de durada, els quatre dissabtes de juny (del 6 al 27 de juny de 2020), de 10:30 - 11:30 h.

Activitat GRATUÏTA. Adreçada a joves de 13 a 17 anys.

Places limitades per ordre d'inscripció. 

Inscripcions obertes aquí

Es tracta d’un curs totalment pràctic en el qual podràs aprendre a crear un autèntic videojoc a través de la programació per blocs d'Scratch.

L'Scratch és una eina pensada per introduir-se al món de la programació (de videojocs), amb un sistema molt intuïtiu que s'anomena programació visual per blocs. És a dir, a través d'una mena de trencaclosques de colors on cada peça es correspon amb una instrucció, o bé, un condició que s'ha de donar per a que una determinada instrucció s'executi en un moment donat.

L'aplicació ha assolit gran reconeixement internacional, sobretot en l'àmbit pedagògic, i va ser ideada i desenvolupada per un equip d'investigació del prestigiós Institut Tecnològic de Massachussets. L'Scratch és, de fet, un dels primers entorns nascuts amb la voluntat d'iniciar  a la lògica dels llenguatges de programació.

Aquestes sessions seran un primer tast per experimentar amb les opcions bàsiques del programa, que ja et permeten crear el teu propi videojoc.

Formació impartida per Social Lovers

Iniciació a la programació de videojocs amb Unity

Formació en línia de 4 hores de durada, els quatre dissabtes de juny (del 6 al 27 de juny de 2020), de 12:30 - 13:30 h.

Activitat GRATUÏTA. Adreçada a joves a partir de 16 anys.

Places limitades per ordre d'inscripció. 

Inscripcions obertes aquí

Es tracta d’un curs totalment pràctic en el qual descobriràs a crear videojocs a través de la programació amb Unity.

El programari ‘Unity’ és un motor de videojoc multiplataforma que permet aprendre i crear videojocs 2D i 3D, aplicacions i experiències.

Un entorn molt accessible per a programadors, artistes i dissenyadors que et permetrà desenvolupar els teus propis videojocs en diferents plataformes: Android, Windows, IOS. 

Pots trobar més informació sobre l’eina en la seva pàgina oficial https://unity3d.com/

Formació impartida per Social Lovers

 

Premonitors de lleure

INSCRIPCIONS TANCADES, GRUP COMPLET!

Formació en línia, de 20 hores de durada, del 25 de maig al 21 de juny de 2020. Les classes virtuals seran els dimarts 26 de maig, 2, 9 i 16 de juny de 17 a 18 h. 

Activitat GRATUÏTA. Adreçada a joves de 15 a 17 anys (persones nascudes entre el 2004 i el 2006).

Places limitades per ordre d'inscripció. 

Descobreix el món del lleure educatiu! T’agradaria ajudar a realitzar i organitzar activitats amb infants i joves? (casals d'estiu, colònies, activitats extraescolars, etc. ). No t'ho pensis més i vine a descobrir el món del monitoratge!

Es lliurarà un certificat del curs si es compleixen els requisits de seguiment del curs.

Es realitzarà una classe setmanal d'1hora en una aula virtual, els dimarts de 17 a 18 h, la resta són exercicis pràctics i activitats en línia que podràs realitzar en el moment que més et convingui. 

Formació impartida per Escola EFA

Manipulació d'aliments

INSCRIPCIONS TANCADES, GRUP COMPLET!

Formació en línia, de 3 hores de durada, de l'1 al 14 de juny de 2020.

Activitat GRATUÏTA. Adreçada a joves a partir de 16 anys.

Places limitades per ordre d'inscripció. 

Per la teva feina o estudis necessites formació en manipulació i higiene d’aliments? 

Aprèn els coneixements necessari sobre els requisits d’higiene, els diferents agents o factors que poden contaminar i/o alterar els aliments i les possibles repercussions si no hi ha una bona praxis. Garanteix que les teves pràctiques són segures i correctes!

Aquest curs es regeix per la normativa actual de formació de persones que manipulen aliments.

Es lliurarà un certificat de manipulador d’aliments, expedit per l’escola Efa, Escola de Formació de l’Acellec, i IADIN, l’Institut d’Assessorament Dietètic i Nutricional, a totes les persones que compleixin els requisits d'assistència i que superin la prova d’avaluació final.

La metodologia és totalment asincrònica, podràs estudiar el temari i realitzar els exercicis virtuals en el moment que més et convingui. 

Formació impartida per Escola EFA

 

La Nau Sound^

Neix un nou espai de #LaNauVirtual: La Nau Sound. Aquest espai té lloc els divendres el vespre de manera virtual a través de la plataforma Twitch. Es tracta d'un cicle de sessions en directe de joves DJ's i productors del Penedès que ens faran vibrar amb les seves seleccions musicals. Posteriorment, penjarem les sessions al nostre canal de Youtube de Joventut Vilafranca perquè pogueu gaudir de les sessions sempre que us vingui de gust. 

La Nau Sound IV

Nou cartell aquest proper divendres 29 de maig a través del Twitch de Joventut Vilafranca. Recordeu que posteriorment trobareu les sessions al nostre canal de youtube, us podeu fer seguidors del canal per rebre les novetats. 

Aquest nou cartell el protagonitza el dj set La Cara B, l'Albert Millan i el Joan Pancorbo, dos apassionats de la música electrònica molt coneguts en la nightlife vilafranquina. La Cara B va néixer amb la idea original de fer ràdio, i posteriorment, van decidir portar la música fora de les ones radiofòniques. Els directes de La Cara B dj set es caracteritzen per fusionar tot el que poden, des de hits eterns de la música de ball que coneix tothom, fins les novetats més undergroun de l'ectrònica vinguda d'arreu del món. Això sí, sempre intentant que les actuacions no sigui òbvies i oferint un contingut de qualitat, que pugiu escolar qualsevol persona, tant amans de l'electrònica com persones  a qui els faci por escoltar coses diferents. Preparades i preparats per una bona sessió de música i ball???!!!

Els podeu seguir a: 

· Podcasts del programa: https://www.mixcloud.com/LaCaraB/

· Facebook: https://www.facebook.com/lacarabmusic/

· Spotify: https://goo.gl/XGpofu

Aquest divendres a les 20h aquí!

La Nau Sound III

El divendres 22 de maig La Nau Sound ve de la mà d'un artista amb trajectòria internacional. L'Oriol Giralt Blanch és Owntrip, un projecte de producció de música electrònica psicodèlica (PSYTRANCE). Amb més de 15 anys d'experiència acom a DJ, l'Uri té un ampli repertori de música psy, des de progressiu fins a psytrance nocturn, passant pel morning i el gloriós "fullon penedesenc". 

Des de fa 7 anys també fa directes de les seves produccions arreu del món, sense deixar indiferent a ningú. Ha realitat diferents gires per Alemanya, Itàlia, Espanya, França, Japó i Mèxic. 

No et deixis perdre aquesta sessió d'un dels artistes més internacionals del Penedès! Trobaràs la sessió ben aviat al Youtube de Joventut Vilafranca. 

 

 

La Nau Sound II

Hybrisy Light & Sound Systemés una iniciativa musical nascuda al 2018 amb l’afany de promoure la cultura reggae i els seus valors fonamentals; el respecte, la igualtat i la llibertat individual. Des de la seva associació exerceixen aquesta llibertat mitjançant la música i cultura Sound System.
Hybrisy el componen l’Adrià, l’Edu i l’Alejandro, joves penedesencs que es presenten com a una opció d’oci alternativa, un col·lectiu totalment autogestionat que utilitzen la música i el seu equip de so artesanal per expressar-se en balls sound system.
Hybrisy acostumen a aportar una sessió diferent, on equip i artistes se situen entre el públic en jornades diürnes o sessions de nit sense la presència d’un escenari, tot a peu de terra, d’igual a igual integrant-se amb força a l’actual moviment cultural jove de Catalunya. 
En aquesta ocasió Hybrisy ens ha obsequiat amb una sessió fantàstica de 3 hores de “heavy weight bass music”, és a dir, música de baixes freqüències on els greus prenen protagonisme fins a elevar-los a la màxima expressió.

Aquí us la deixem!

 

La Nau Sound I

Aquí tenim el primer cartell de luxe de La Nau Sound de la mà de DJENIUS. Quina bona manera de començar el cap de setmana, preparats i preparades per ballar??!! Us deixem aquí penjada la sessió que també trobareu al nostre canal de Youtube de Joventut Vilafranca. 

 

 

 

Actuacions de JOVES TALENTS en directe^

Des de #LaNauVirtual no deixem de promoure el talent juvenil! Pots veure les diferents actuacions a través del nostre canal de YouTube Vilafranca. Segueix-nos a través de les nostres xarxes social per estar al dia de les diferents estrenes. 

Si ets jove, tens algun talent i t'agradaria compartir-lo amb altres joves, posa't en contacte amb nosaltres per formar part del proper cartell de #TalentJove, ho pots fer per correu electrònic a lanau@vilafranca.org o per whatsapp al 636 93 54 66. 

Pintes? Balles? Cantes? Fas màgia? Humor? Acrobàcies? ... Aprofita aquests dies de confinament per crear i potenciar allò que se't dóna bé! 

#LaNauVirtual #Ensquedemacasa

Joves talents IV

Aquest nou cartell el composen dos rapers vilafranquins, El Puma i El Kabra. En realitat aquesta nova edició no serà una actuació en directe sinó una entrevista per conèixer més a fons quina és la realitat d'aquests joves artistes urbans: la seves fonts d'inspiració, la seva música, inquietuds... I esperem també que ens deixin sentir un tastet del que fan: 

  

Joves talents III

El talent jove no té aturador i no deixa de sorprendre'ns!!!! 

Aquí teniu la sessió del 26 de maig, que també la podreu trobar al nostre canal de YouTube: 

 

 

Joves talents II

El dimarts 19 de maig a les 18h vam entrevistar i sentir un tastet del grup de joves grallers Els de Darrere. Són l'Oriol Carbonell, l'Oriol Rodríguez, el Fèlix Ferret i el Miquel Munné. Es tracta de quatre amics amb molta energia i ganes de fer festa. La seva música es basa en versions de música moderna i música de cultura popular. Han participat en Festes Majors i també acompanyen als Castellers de Vilafranca en algunes ocasions. Que visqui la festa i esperem que ben aviat ens facin ballar a les properes festes majors!

Joves Talents I

Aquí deixem el resultat del primer cartell dels #JovesTalents del dimarts 5 de maig de 2020 que també trobareu penjat al nostre canal de Youtube

Entre Lletres^

Aquest és  l'espai literari de #LaNauVirtual. 

En no poder-se realitzar les sessions presencials del Club de lectura i escriptura que tenien lloc els dissabtes tarda a La Nau abans del confinament, el dinamitzador del club, en Daniel Jándula, ens proposa unes càpsules literàries amb continguts i activitats interessants, obertes a tothom, especialment a tots aquells i aquelles apassionades del món de lectura o l'escriptura. 

Les capsules es publicaran els dissabtes tarda, quinzenalment a partir del 23 de maig, al canal de Youtube de Joventut Vilafranca. 

1ª càpsula: Escollir el punt de vista

Espai de cuina amb @cuinemjunts ^

#LaNauVirtual enceta un nou espai de cuina de la mà de @cuinemjunts. 

@cuinemjunts és una inicitiva nascuda en temps de confinament. Es tracta de dos joves penedesencs apassionats de la cuina, l'Anna i l'Adrià, que aprofiten aquest temps de confinament per compartir les seves receptes a través de les xarxes amb resultats tan increibles com aquest vídeo inspiracional. Visiteu el seu perfil de l'Instagram des d'on podreu gaudir dels seus directes i trobar altres receptes de cuines del món. Després de veure el vídeo entendreu el concepte de moda entre els foodies de les xarxes, el #foodporn. I a gaudir-ho! 

Cada dimecres us deixarem una nova recepta al nostre Instagram. Aquí les anirem publicant totes perquè no us en perdeu ni una!

Recepta 1: Sapguetti and meatballs

Ingredients per a dues persones:
200gr espaguetis
2 grans d’all
2 botifarres amb sal i pebre
Farina
1 pastanaga
1 ceba
1 branca d’api 
400gr tomàquet triturat
½ copa de vi negre
½ got de caldo de pollastre
Formatge ratllat 


Agafem els dos alls i els aixafem. Traiem la pell de les botifarres, tallem en porcions, fem mandonguilles petites i les enfarinem lleugerament. A una paella afegim una mica d’oli i els alls amb pell. Quan estiguin daurats afegim les mandonguilles fins que estiguin una mica torrades. Seguidament pelem i tallem a daus la pastanaga, la ceba i l’api. En aquest ordre i a mesura que es vagi coent ho anem introduint a la paella conjuntament amb els alls i les mandonguilles. Un cop tinguem els ingredients de la paella fets, salem, afegim el tomàquet triturat i remenem. Una vegada quedi tot integrat afegim la ½ copa de vi negre, tornem a remenar i deixem que es redueixi. Finalment afegim el caldo de pollastre i ho deixem cuinant 10 minuts. Posem aigua a una olla i quan arrenqui el bull afegim els espaguetis el temps que ens indiqui l’envàs. Quan estiguin cuits els podem escórrer i servir amb la salsa. 

Recomanacions:
Retirar les peles dels alls
Tastar en tot moment el gust de la salsa i rectificar si ho necessita
Procurar coure lentament la salsa a foc baix. Si abans de servir veiem que està una mica seca hi podem afegir aigua de la cocció de la pasta.

Recepta 2: Tacos de costella de porc

Ingredients per a dues persones: 

1kg de costelles de porc senceres
2 cebes vermelles
3 pastanagues
1 porro
3 tomàquets madurs
5 grans d’all
2 llimes
8 “tortitas de maiz” per a tacos
Coriandre
Suc de taronja
200 gr Salsa barbacoa
Cervesa
Os de pernil

En una olla amb aigua i sal, hi posem les costelles senceres, l’os de pernil, els tomàquets, les pastanagues, una ceba i el porro. Tot tallat a trossos no massa petits. Hi afegim 5 grans d’all, els quals hem fregit lleugerament amb oli. Hi posem mig got de vi i encenem el foc. Ho bullim durant 2 hores amb tapa.

Tallem una ceba molt finament, la posem en un bol, ho cobrim amb suc de taronja i hi exprimim una llima, hi posem sal. Si volem que piqui, hi podem afegir bitxo, “guindilla”, o alguna salsa picant.

Passades les 2 hores, traiem amb molta cura les costelles, i les posem en una safata que pugui anar al forn. Les deixem refredar mitja hora.

En un bol posem la salsa barbacoa, ¼ de got de cervesa i una llima. Ho integrem.

Pintem les costelles per totes les bandes, amb la salsa barbacoa que hem fet. Introduïm les costelles al forn pre-escalfat a 180 graus amb el grill encès. Quan la salsa estigui lleugerament torrada, el tornem a pintar i repetim aquest procés 2 cops més i les retirem del forn.

Traiem els ossos de les costelles, i esmicolem la carn amb l’ajuda de dues forquilles. Muntem els tacos (prèviament escalfats segons el fabricant), amb una mica de carn, hi podem afegir més salsa barbacoa,  la ceba i una mica de coriandre.

Recepta 3: Paella

Ingredients per a dues persones

200 gr arròs bomba

700 ml de caldo de peix

2 llaunes de calamars en tinta

1 botifarra

1 ceba

2 grans d'all

200 gr de tomàquet ratllat

2 ó 3 carxofes

En una paella ampla, posem els alls lamiats, les carxofes pelades i tallades a enrossir amb una mica d'oli. Afegim a la paella la botifarra tallada, només la daurem una mica, ho treiem tot de la paella i reservem. Coem molt a poc a poc la ceba tallada petita amb un raig d'oli i sal, fins que aquesta es redueixi i es torni marró, remenant sovint ja que sinó se'ns cremarà. 

Posem el tomàquet juntament amb la ceba (hi podem posar una mica de sucre per corregir l'acidesa). Un cop hagi reduït hi afegim les carxofes i la botifarra, esperem que agafi l'escalfor. Obrim les llaunes de calamars i retirem l'excés d'oli sense treure la tinta i ho aboquem a la paella, remenem i tirem l'arrós. Donem uns tombs amb la cullera perquè tot s'impregni i afegim gairebé tot el caldo de peix, en reservem una mica per si ens queda sec poder rectificar. Coem a foc mig l'arròs, segons el fabricant. A mitja cocció podem acbar la paella al forn a 180 graus. 

Exposició virtual de "fotografia per Instagram"^

El Biel i el Jan, uns joves que van cursar el curs de Fotografia per Instagram aquest hivern a l'@EspaiJoveLaNau, han volgut compartir algunes fotografies amb els trucs i coneixements fotogràfics apresos durant el curs. Podeu veure tota l'exposició a través de l'Instagram de @JoventutVilafranca. 

Aquí us en deixem un tastet: 

Fotografia d'en @b_barberaa (trucs fotogràfics)

Fotografia d'en @jannclemente @hi_ibex2x (edició de fotografies)

Portes obertes virtuals a La Nau ^

Ets dels que encara no coneixes La Nau? Aprofita i fes la teva visita virtual! 

1r any de La Nau^

El passat 8 de febrer vam celebrar un any de l'obertura del nou equipament municipal per a joves de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Aquí us deixem un recull d'imatges d'aquest 1r any i ens agradaria molt que ens deixeu les vostres idees i propostes per quan tornem a obrir portes:

I a tu? Què t'agradaria que s'hi fes a La Nau? Digues la teva! Fes-nos arribar les teves propostes. Ens pots escriure un correu a lanau@vilafranca. org o un whatsapp al 636 93 54 66. 

Concerts a La Nau^

Des de l’ #EspaiJoveLaNau seguim treballant per preparar una programació musical de luxe quan poguem tornar a obrir portes. Què et sembla si ens recomanes grups perquè vinguin a actuar a La Nau? Vinga va, comenta quin grup t’agradaria que vingués a La Nau i deixa’ns la seva millor cançó!

#LaNauVirtual #Ensquedemacasa

No saps quin llibre comprar aquest Sant Jordi?^

Aquest #Sant JordiConfinat no saps quin llibre regalar? Aquestes són les recomenacions d'en Daniel Jándula, escriptor i dinamitzador del nostre Club de lectura i escriptura.  

Aquests 3 llibres els pots trobar a les Llibreries Obertes 

I si et vols unir al nostre Club de lectura i escriptura, estem seguint les session online, contacta amb nosaltres i t'explicarem com fer-ho. 

FELIÇ SANT JORDI!

                                

Mona de Pasqua confinada^

La Judit, la nostra dinamitzadora, ens mostra com és possible fer una super mona de Pasqua en temps de confinament. Per llepar-se els dits!!!

Tens alguna recepta que t'agradaria compartir? Amb fotos, vídeos, text... Ho penjarem a les nostres xarxes per compartir-ho amb altres joves com tu!

Creació musical confinada^

El grup de joves grallers vilafranquins @elsdedarrere han volgut compartir la seva primera experiència creativa durant el confinament. Esperem que n'hi hagi moltes més, enhorabona nois!!!

Tutorial de maquillatge^

L'Alexis ha volgut compartir una de les seves passions, el maquillatge. I se li dóna molt i molt bé! Gràcies Alexis!

Si vols compartir amb altres joves les teves habilitats, contacta amb nosaltres a través del whatsapp 636 93 54 66  o el correu electrònic: lanau@vilafranca.org. 

T'animes?

Torneigs de videojocs en línia^

Activitat oberta i gratuïta (adreçada a joves de 13 a 30 anys).

Dinamitzada per Social Lovers, entitat sense ànim de lucre. 

El dimecres 29 d'abril a les 18 h: Rocket League

El dissabte 9 de maig a les 18h: Fifa 20

Realitza la teva inscripció aquí.