Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

1a Jornada de la Xarxa de Joves Creadors "Teixint aliances"

14 de juny de 2022

L'espai jove La Nau va ser l'espai d'acció i trobada dels i les joves creadores locals el passat dissabte 11 de juny

Amb l'objectiu de generar un espai de trobada d'interès per als i les joves al voltant de l'emprenedora i els projectes de creació artística i poder teixir un espai d'intercanvi, inspiració i connexió entre joves amb diverses inquietuds, es va presentar la primera edició de la Jornada de la Xarxa de Joves Creadors (XJC) de Vilafranca.

La Xarxa de Joves Creadors va néixer a través de La Nau, Espai de Creació, programa d'impuls de la creació i la participació juvenil de l'espai jove, amb l'objectiu de donar suport, orientació i visibilitat a persones joves amb inquietuds creatives, ganes d'explorar noves disciplines, indistintament que aquests projectes siguin personals o col·lectius.

Tot plegat amb la voluntat de promoure el talent juvenil i les habilitats de les persones joves per transformar i impactar en l’entorn més pròxim, construir una societat més justa i sostenible, i enriquir i innovar en la nostra societat.

La jornada es va celebrar el dissabte 11 de juny de 2022 a l'Espai Jove La Nau, des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i va acollir diversos joves entre 16 i 35 anys amb inquietuds artístiques, culturals i d'innovació.

La jornada es va obrir amb una presentació i dinàmica participativa sobre les habilitats creatives i l'emprenedoria, a càrrec de Maria Batet. Posteriorment es va realitzar una taula rodona sota el títol d'Experiències compartides, que va comptar amb la participació de la productora audiovisual Nebraska Produccions, la dissenyadora de moda Blanca Ferré i l'estudi de disseny gràfic Ladyssenyadora. Aquests són projectes amb un llarg recorregut d'èxit més enllà del Penedès que en el seu moment van ser projectes de negoci emergents i creatius impulsats per a joves del territori. Es posarà en valor el camí que han hagut de recórrer per situar-se al punt on es troben actualment. Seguidament va tenir lloc el cicle Xerrada en xarxa on el projecte Hyptia, impulsat per una jove de la XJC, ens va parlar sobre la sostenibilitat, la identitat i la moda com a llenguatge. 

Accessibilitat