Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Viatjar en els temps que corren?

27 de juliol de 2020

A causa d'aquesta pandèmia ens hem estat molts dies confinats/des i ara que el sol brilla fort encara tenim més ganes de voltar. Pot semblar que no hi ha opcions de mobilitat internacional per aquest estiu, res més lluny de la realitat!

Tot seguit compartim amb vosaltres opcions, consells i informació relacionada a la mobilitat internacional per aquest estiu o més endavant.

Restriccions a l´hora de viatjar
Una de les majors incerteses a l´hora de plantejar-se viatjar són les restriccions que imposen certs països i les mesures de seguretat que s´han de seguir. El ministeri va facilitant un llistat de països amb les diferents restriccions per a viatgers amb nacionalitat espanyola, (imatge de juliol del 2020).

En aquests temps que corren hem d'afegir altres elements indispensables a la motxilla del viatger més enllà del passaport, targeta sanitària/assegurança, divises... ara també hem d'afegir gel hidroalcohòlic (ampolles de 100cl en cas de viatjar amb avió) i mascaretes, en plural i millor si són reutilitzables.


Mobilitat a base de voluntariat
Les plataformes de WWOOF i Work Away entre d'altres, s'han mantingut en actiu sempre respectant les recomanacions de les institucions competents en cadascun dels seus paisos, podeu participar d'aquestes plataformes però és recomanble contractar una assegurança per poder cobrir qualsevol despesa imprevista a causa de la COVID-19 i planificar l'estada encara amb més cura. 
 

Projectes d'Europa
Els projectes d’Erasmus+ del Cos Europeu de la Solidaritat (CES), els intercanvis juvenils i les formacions es troben novament actius des del dia 21 de juny en què es van obrir les fronteres de la zona Schengen. Els projectes ajornats durant el confinament comencen a estar disponibles i ja podeu fer la sol·licitud per participar-hi. Podria ser la vostra oportunitat d’apuntar-vos-hi!

 

Camps de Treball Internacionals
La situació pels camps a l’estranger és encara, i fins a finals de juny, molt incerta. De moment, es mantenen alguns projectes només dintre del context europeu i a partir del mes d’agost. COCAT demana tenir en compte que:

  • Cal disposar d’una assegurança de cancel·lació en la compra dels vols per poder fer front a qualsevol imprevist.
  • Retornarà la quota íntegra si es cancel·la el Camp de treball al qual ens hem interessat en participar o si la participació no és possible per motius de força major. Aquesta quota es podria desar a l’entitat de cara futurs projectes actius i us donaria prioritat en l’inscripció.

Es pot fer seguiment de l’estat de la resta de projectes internacionals en aquest document que la COCAT va actualitzant. Per a més informació sobre l’estat dels camps, consulteu aquesta publicació. Aquest any, tant l’SCI com COCAT, recomanen prioritzar els camps al territori per donar suport i continuïtat als projectes locals.

Altres organitzacions que organitzan camps de treball internacional en el marc de la cooperació nord-sud com Catalunya Voluntària i SETEM han cancelat les seves activitats previstes per aquest estiu. 


Mobilitat Estudiantil
Els programes de mobilitat internacional universitària i de grau superior s’han vist bastant afectats.

Des de les Oficines de Mobilitat internacional de les universitats, es recomana fer estades d’estudis en el segon semestre del curs 2020-2021 i, fins i tot, algunes han arribat a prohibir els desplaçaments internacionals al llarg del primer trimestre en funció de la destinació, i inclouen el concepte “blended mobility”, el qual preveu fer parts de la mobilitat en remot (resta per definir quina serà la seva durada i estructura).

A més, ens recorden que és important preparar la nostra estada adequadament: marxar amb una assegurança mèdica i donar-nos d’alta al registre consular un cop arribem al país.
 

Pràctiques Internacionals
El programa Eurodissea s’ha reactivat i ja podeu trobar totes les ofertes de pràctiques disponibles per al setembre al seu web.

D’altra banda, el programa TLN Mobilicat de pràctiques d’enguany segueix ajornat.

De moment, s’espera que els i les joves que havien de fer les pràctiques TLN Mobilicat durant els mesos de confinament, les puguin fer a partir de setembre en els seus països de destí, un cop la situació sigui més estable.

Tot i la diferència en l’impacte actual de la covid-19 a cada país, hi ha una predisposició per garantir ofertes de pràctiques en òptimes condicions de benestar, un cop siguin recomanables els desplaçaments internacionals. La previsió de reactivació de les convocatòries dels programa TLN Mobilicat apunta de cara a l’any 2021.

 

 

 

 

 

 



 

Accessibilitat