Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Mitjans per moure't

L'avió^

És el mitjà de transport més ràpid i és del més utilitzat en distàncies mitjanes i llargues. Actualment hi ha força competitivitat entre les diferents companyies aèries, així l'oferta de preus s'ha diversificat.


Les companyies poden fer descomptes a joves, grups, etc.
Aquí us comentem alguns vols i bitllets:

  • Tarifes joves que ofereixen algunes companyies
  • Els vols xàrter que no tenen una sortida regular i que ofereixen preus força econòmics
  • I sobretot les companyies Low Cost o de baix cost, que ofereixen tot un seguit de destinacions cada cop més àmplies.

Quasi bé totes les companyies disposen de webs pròpies des d'on pots comprar el bitllet. I també cal tenir en compte llocs a Internet que comparen els preus entre diverses companyies.

L'autobús^

És un dels mitjans de transport més barat, però cal tenir en compte que en un trajecte molt llarg pot ser una mica pesat.

Un bitllet, amb un preu força interessant, per viatjar per les principals ciutats d'Europa és el Busabout, és un autobús que cada dia surt, a una hora determinada, de les diferents ciutats i et permet triar la ruta a seguir. Aquest bitllet és obert a tothom, però els joves tenen un descompte, la seva durada és variable.

A més existeixen passis d'autobús per diferents països i ciutats, i companyies com Eurolines i Linebús, amb destinacions a tot Europa; i Alsa-Enatcar amb destinacions a diferents ciutat espanyoles i europees, que ofereixen descomptes a joves menors de 26 anys o estudiants menors de 30 anys.

La bicicleta^

Viatjar amb bicicleta és una manera ben diferent de veure món, això sí, és una manera ecològica i lliure de fer-ho. És interessant marcar-se una ruta i preparar-se el viatge, saber com estem físicament i revisar l'estat de la bicicleta.

L’entitat Amics de la bici disposa de molta informació d'aquesta opció de transport.

El cotxe o el cotxe compartit^

Si vas amb el cotxe propi o amb un cotxe de lloguer és també una manera d'anar més al teu aire, i és important preparar-te més o menys la ruta a seguir, disposar per exemple d'un plànol de carreteres o conèixer l'estat del temps.

 

El tren^

És un mitjà de transport força interessant que et permet gaudir del paisatge i si es viatja de nit es pot aprofitar per descansar (i alhora estalviar-te una nit d'allotjament).

Renfe disposa de diferents tipus de trens: els de rodalies, els regionals, els de llarg recorregut i els internacionals. I per viatjar en alta velocitat, tens l’AVE o el TGV Europe.

Els preus dels trens de llarg recorregut varien segons el dia que s'utilitzen, els dies blaus són més barats, en canvi els dies blancs (que coincideixen amb les sortides i tornades de vacances) són més cars. Amb el Carnet Jove es poden obtenir alguns descomptes.

Una opció que us pot interessar és l’Inter-rail, un bitllet obert a totes les edats, però amb tres preus diferents: per als menors de 12 anys, per als de 12 a 25 anys, i per als majors de 26 anys. Aquest bitllet està disponible per a viatges de diversa extensió i és adequat per a aquells que volen visitar molts països d’Europa. Hi ha una modalitat de la targeta per poder viatjar ilimitadament a un sol país europeu (Inter-rail One Country Pass) o bé pots escollir l’Inter-rail Global Pass, que és vàlid per moure’t sense límit per a tots els països europeus. Els podeu comprar per Internet al seu web.

El vaixell^

Actualment quan parlem del vaixell com a mitjà de transport, ens referim més als anomenats ferris que ens permeten arribar, per exemple a les Illes Balears, a Ceuta i Melilla, a les Canàries, els que surten del nord cap a les Illes Britàniques, o per exemple els del nord d'Europa.

Les companyies que tenen la concessió, en alguns casos, ofereixen descomptes.

 

Hi diverses companyies que operen per la zona del Mediterrani, Canàries i Sud de l'estret: