Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Programa PIDCES

El PIDCES és el Programa Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària i està coordinat íntegrament des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El PIDCES a Vilafranca consta de dos eixos a partir dels quals es vertebren les actuacions que es porten a terme a través del programa: la informació i la dinamització:

  • La informació es concreta en un Punt d’Informació a l’hora de l’esbarjo.
  • La dinamització, en les activitats a l’aula del catàleg PIDCES, el Projecte Altaveus i d’altres activitats fora de l’aula.

El curs 17/18 ja és el dotzè curs de presència continuada del PIDCES a 3 dels instituts públics de la vila; el tercer curs al Nou Institut de Vilafranca i el cinquè curs consecutiu de treball amb els CES concertats en l’àmbit de dinamització del catàleg d’activitats a l’aula.

Objectius^

  • Fomentar l’adquisició d’hàbits participatius dels joves estudiants com a procés educatiu i potenciar la participació dels i les joves.
  • Donar a conèixer els recursos, serveis i les activitats juvenils existents al municipi i apropar la realitat que els envolta a partir de la informació juvenil.
  • Detectar les necessitats dels joves adolescents i vincular-les amb les actuacions existents o bé crear-ne de noves.
  • Fomentar l’autonomia dels i les joves dotant-los d’eines i habilitats perquè puguin donar resposta als seus propis interessos i necessitats.

La finalitat última és sempre la de promoure la joventut, tot just en la seva primera etapa: l’adolescència.

El programa aquest curs s’implanta en la seva globalitat únicament als quatre dels instituts públics del municipi:

Es manté el treball de dinamització d’activitats a l’aula (catàleg PIDCES) amb els quatre CES concertats.