Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Treballar a l'estranger

Agències que gestionen treball a l'estranger i borses de feina per sectors i països ^

Pots trobar algunes agències i recomanacions clicant al següent enllaç.

Xarxa EURES^

La Xarxa EURES, és una xarxa de cooperació europea de serveis docupació dissenyada per facilitar la lliure circulació dels treballadors. Trobarás un cercador per torbar feina de tot tipus arreu d'Europa.

Feines a canvi d'allotjament^

En les feines d'intercanvi podem treballar en una granja, en una petita organització o també en un negoci familiar en el qual, a canvi de la nostra col·laboració, ens donin allotjament i manutenció. Hi ha moltes opcions diferents. Només haurem de pagar una petita quota (entre 20 i 30 euros) per donar-nos d'alta al web. Les dates d'estada són molt variables. Hem de ser majors d'edat encara que dins Europa, en alguns casos, admetin joves de 16 a 17 anys per tenir ja l’edat de treballar legalment.

En els següents enllaços podeu buscar les ofertes que s’adaptin millor a les vostres demandes:

  • WWOOF és una associació internacional sense ànim de lucre que pretén oferir als voluntaris (WWOOFERS) la oportunitat de treballar en granges o pobles rurals que principalment treballen amb mètodes ecològics i sostenibles.
  • Workaway és una pàgina web creada per promoure l’intercanviï just entre viatgers, estudiants d’idiomes o amants de les cultures amb famílies, institucions, individus o organitzacions no governamentals que busquen ajuda en diversos projectes i ofereixen una gran varietat de treballs i activitats.
  • HelpX es un llistat online amb granges orgàniques, granges no orgàniques, granges escola, cases rurals, ranxos, hotels, apartaments, “bed and brekfast’s” i fins i tot vaixells que inviten a ajudants voluntaris a estades de petita duració a canvi de la manutenció i de l’allotjament.

Programa Au Pair^

Fer d’au-pair és anar a viure temporalment a un país estranger amb l'objectiu d'aprendre la llengua i per tenir cura dels infants d'una família i ajudar en feines domèstiques. A canvi l'au-pair té assegurada la manutenció, l'allotjament i un petit sou.

L’allotjament (en una habitació independent) i la manutenció són gratuïts. Es gaudeix, com a mínim, d’un dia lliure a la setmana. Es disposa de temps lliure per assistir a classes de l’idioma. Les classes de llengua i els viatges d’anada i tornada són a càrrec de l’au-pair, encara que en alguns països les famílies paguen una part dels cursos. A Irlanda concretament, el curs d'idiomes està inclòs dins del mateix programa au-pair.

Es pot cobrar de 60 euros a 90 euros setmanals.

L’estada és entre sis mesos i un any. Excepcionalment, a l'estiu es poden fer estades, més curtes, de 2 a 3 mesos. Has de tenir entre 17 i 30 anys, en alguns països cal tenir com a mínim 18 anys. És millor que tinguis permís de conduir i experiència amb nens. Cal que tinguis uns coneixements mínims de l’idioma. També has de tenir en compte que les famílies tenen preferència per contractar noies, encara que alguns països també accepten nois. Fer d’au-pair no és anar de vacances. Tindràs responsabilitats i obligacions i hauràs de seguir els costums i el ritme de la família que t’hagi acollit.

En el cas que la tramitació per anar a treballar d'au-pair la realitzi una agència hauràs de pagar la inscripció per tots aquests tràmits incloses les clàusules que vincularan les dues parts. Es definirà un document que establirà els drets i les obligacions de l’au-pair i de la família que l’acull.

En el cas que tu contactis directament amb la família s'haurà de tenir per escrit en un document o en un intercanvi de cartes els drets i les obligacions tant de l'au-pair com de la família durant la teva estada en aquell país. Una còpia d’aquest acord es dipositarà en l’organització responsable del país d’acollida.

Webs amb contacte directe:

Accessibilitat