Ajuntament de Vilafranca del Penedès

On buscar feina

La tasca de buscar feina requereix ser una persona activa. Hi ha diverses administracions i recursos que us hi poden ajudar:

Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)^

És el portal de feina de la Generalitat. El SOC connecta els i les demandants d’ocupació (les persones que busquen feina de forma activa) amb les empreses o administracions que cerquen gent. Per accedir a aquestes ofertes de feina, cal estar inscrit prèviament al SOC: cal anar a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) més propera, amb el DNI, la targeta de la Seguretat Social i els títols que acreditin la formació. I cal portar el CV, anem a buscar feina!

Els Serveis Locals d'Ocupació (SLO)^

És important saber quina ocupació és la més adient per les nostres característiques i necessitats. Diverses poblacions de la zona, disposen dels Serveis Locals d’Ocupació (SLO). Allà s’ofereix un assessorament personalitzat i especialitzat per millorar les habilitats, recursos i eines personals per la cerca de feina.

A la web de la Diputació es poden torbar ofertes de feina de diversos serveis d’ocupació locals. És la Xarxa Xaloc, però també cal inscriure’s prèviament.

A Vilafranca es poden torbar:

Plç. Penedès, 4, baixos.

Tel. 93 817 24 47.

De dilluns a divendres de 9h a 13 h.

Plç. Penedès, 4, 1r.

De dimarts a divendres d’11 a 14 h.

SIAJ^

Al SIAJ disposem d’un espai on publiquem ofertes de feina que les empreses i serveis fan arribar, molts cops, enfocades a joves.

A més de penjar-les a les nostres xarxes socials, disposem d’una cartellera física, i cada divendres enviem un mail amb les ofertes. Si vols rebre-les, només has d’emplenar aquest qüestionari! (enllaçar qüestionari).

 

 

Treball a l'Administració^

Cal tenir present que les diferents administracions públiques també ofereixen llocs de treball: Ajuntaments, consells comarcals, Generalitat... Aquestes ofertes es publiquen al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat o al BOP (Butlletí Oficial de la Província).

La Diputació de Barcelona ofereix un cercador amb informació de les diferents convocatòries, el CIDO, on podeu trobar informació sobre diferents oposicions.

Empreses de treball temporal^

Són les conegudes ETT (Empresa de Treball Temporal). De forma provisional, posen a disposició d’altres empreses persones treballadores que prèviament han contractat i incorporat a la seva plantilla. Les ETTs són les empreses que contracten, paguen i tenen potestat sobre el o la treballadora. L’empresa usuària només utilitza els serveis, en aquest cas el personal cedit, fixa la feina i exerceix l’autoritat.

Al SIAJ i en aquesta web, torbareu una fitxa informativa on es troben les diverses ETT de la comarca.

Buscar feina per Internet^

Són mols els recursos que pots trobar per la xarxa que t’ajudaran a cercar ofertes de feina.

Consell! Cal tenir el CV ben estructurat i clar per anar-lo introduint a la base de dades de cada web. Si estem buscant feina de forma activa, cal que l’anem actualitzant a més a més.

A les nostres comarques pots buscar a:

Més enllà de les nostres comarques pots buscar a:

  • La web jove.cat: en aquesta pàgina pots trobar molts enllaços que et poden ser d'utilitat a l'hora de buscar feina.

 

Pròpia xarxa de contactes^

És important activar la pròpia xarxa de contactes, que es sàpiga que es busca feina. Es pot avisar a la gent amb la qual és té més relació, tant en l'àmbit personal com professional. Moltes ofertes de feina es gestionen a través de xarxes interpersonals. 

Una altra opció pot ser fer difusió a través de les xarxes socials pròpies: Instagram, Facebook, Twitter...

Accessibilitat