Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Espai Jove La Nau acollirà una nova edició del Tresca Jove

30 de març de 2022

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Tresca Jove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de Monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya). Es tracta d’un projecte finançat per la Cambra de Comerç de Barcelona i gratuït per als joves participants.

Dimarts 29 de març a la tarda es va fer la presentació d’aquesta 4a edició del Tresca Jove, a càrrec del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i dels representants de Fundesplai, Albert Mariscal i Clara Vilagrassa. El regidor recordava que és una activitat adreçada a joves de 18 a 29 anys que no estudien ni treballen i que estiguin apuntats a Garantia Juvenil. Medialdea posava en valor que el Tresca Jove va més enllà de l’aspecte formatiu, ja que busca “afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”. Per això, a banda de la formació necessària per disposar del títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials per al desenvolupament i creixement personal i professional: autoconeixement, gestió de les emocions, visió crítica, resolució de conflictes i el treball en equip  a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.

Durada i pràctiques

Albert Mariscal explicava que la quarta edició del projecte a Vilafranca es realitzarà de manera presencial a l’espai jove La Nau del 21 d’abril a l’1 de juliol, de dilluns a divendres, de les 9 a les 14 h (part teòrica), i a partir del juliol els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.

El Tresca Jove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys, i els requisits que han de complir els i les participants al projecte són els següents: estar en situació d’atur, estar degudament inscrits a la Garantia Juvenil i el compromís a participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions. La Garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Clara Vilagrassa remarcava també que el curs és una oportunitat per als joves per reprendre els estudis o bé inserir-se en el món laboral com a monitor de lleure. “S’acompanya i s’orienta els joves en la recerca de feina i per desenvolupar la seva trajectòria vital”, afirmava.

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 12 d’abril, a través d’un formulari en línia d’inscripció habilitat a través del web joventut.vilafranca.cat. Un cop realitzada la inscripció online, es farà una primera sessió informativa amb totes les persones interessades i, posteriorment, es realitzaran entrevistes individuals.

En cas que els i les joves requereixin més informació tant del Tresca Jove com  de la Garantia Juvenil, a través del SIAJ se’ls informarà i acompanyarà en el procés d’alta perquè puguin realitzar la inscripció correctament i complir amb tots els requisits necessaris.

La formació es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat i protecció i es realitzarà de manera presencial seguint els criteris establerts per la Direcció General de Joventut per a la realització d’aquesta tipologia de cursos.

Per a més informació contactar amb les adreces del SIAJ [email protected] i La Nau [email protected]  i/o al telèfon 636 93 54 66 (whatsapp de La Nau).

Les inscripcions ja estan obertes, a través del següent enllaç.

Més informació