Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El director general de Joventut visita La Nau, el SIAJ i les oficines del Servei de Joventut

04 de febrer de 2022

Aquest dijous el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, ha visitat Vilafranca del Penedès. Després de ser rebut al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Sastre ha fet un recorregut pels equipaments juvenils de Vilafranca com l’Espai Jove La Nau i el mateix Servei de Joventut acompanyat del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i de tècnics municipals. El director general ha pogut conèixer els diferents serveis i programes que es posen a l’abast del col·lectiu juvenil, com el Servei d’Informació i Assessorament Juvenil SIAJ o el Programa d’Informació i Dinamització als Centre Educatius de Secundària PIDCES, entre d’altres.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explicava que se li havia plantejat al director general la necessitat d’un treball de coordinació dels espais joves de diferents municipis per identificar línies de treball en suport a la creació juvenil. “La proposta ha estat ben rebuda i esperem que hi pugui haver més línies de suport als ajuntaments en polítiques juvenils”, remarcava Medialdea. El regidor ha posat de relleu també el nou servei que s’ha posat en marxa darrerament, l’Espai d’Escolta Emocional, que “la sensació que estem rebent és que està essent molt ben rebut pels joves. És un espai on poden explicar els seus neguits i les seves inquietuds a algú que els escolta i els pot orientar. L’experiència es pot exportar a altres municipis”.

Per la seva banda, el director general de Joventut mostrava el seu interès per conèixer les polítiques de joventut que s’impulsen des de Vilafranca. “Sabem que l’Ajuntament ho està fent amb encert, amb una aposta valenta i compromesa amb els serveis a les persones joves posant a l’abast un equipament com La Nau, que situa el jove com a creador cultural i artístic, i, d’altra banda, posant en marxa aquest servei d’acompanyament emocional als joves tan necessari en aquests moments arran de la pandèmia”. Sastre afirmava que en un moment de construcció de les polítiques juvenils del país amb un nou Pla Nacional de Joventut, “ens interessa molt conèixer les experiències dels ens locals amb qui mantenim un treball constant, per enfocar correctament les línies estratègiques en els propers anys”.

ODSODSODS4ODS5ODS17