Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Workshops per millorar l’ocupabilitat dels joves a Vilafranca

06 de abril de 2022

Els Serveis d’Ocupació i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca sumen esforços i recursos per millorar l’ocupabilitat juvenil i posen en marxa un cicle de workshops gratuïts per a joves de 16 a 35 anys que es trobin en recerca de feina. La iniciativa ha estat presentada aquest migdia pel regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i el regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, acompanyats pels tècnics respectius, Ruben Calvo i Montse Gonzàlez.

Miquel Medialdea recordava les altes taxes d’atur juvenil al país “agreujades per l’anterior crisi econòmica, la pandèmia, recentment la guerra d’Ucraïna, que fa que siguin més altes que en qualsevol altra franja d’edat. Per això, cal fer un acompanyament específic per ajudar a la seva inserció laboral”.

El regidor de Joventut ha explicat que es realitzaran 4 càpsules formatives d’unes 2 hores de durada sobre ocupació juvenil que tindran lloc a l’Espai Jove La Nau, “com espai de referència per a la joventut”, així com sessions informatives i/o visites al Servei d’Ocupació i al SIAJ. Les sessions seran gratuïtes i estan adreçades a joves entre 16 i 35 anys que s’hauran d’inscriure a traves del web joventut.vilafranca.cat. Se’n farà una cada mes, entre abril i juliol, començant dijous 28 d’abril amb el workshop “Descobreix  les feines amb més sortida laboral”. Els següents tractaran aspectes com treballar a l’estiu, començar a treballar després d’obtenir un títol i l’abecedari del món laboral.

Per Medialdea, és important que els joves “estableixin relació amb els serveis municipals que posteriorment poden ajudar-los a la seva inserció laboral”.

Per la seva banda, el regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, comentava que “ara que ja sortíem de la crisi, la situació s’ha tornat a complicar i els joves continuen sent l’assignatura pendent”. Ha explicat que els workshops estan oberts a joves de tot Vilafranca i les temàtiques “són de màxim interès per a aquest col·lectiu, dinàmics i participatius, per respondre a les seves inquietuds i neguits”.

Dos períodes

Al seu torn, Montse Gonzàlez remarcava que s’oferirà als joves “un acompanyament i un assessorament posterior de cara  a la seva inserció laboral. No es tracta d’una activitat puntual sense continuïtat sinó d’atendre als/les joves de manera integral, personalitzant al màxim els assessoraments en base a les seves necessitats”. Ruben Calvo també ressaltava el treball en xarxa entre els serveis d’Ocupació i Joventut per oferir un programa “amb recursos i equip tècnic dels dos serveis i la voluntat de donar a conèixer els serveis i recursos municipals al col·lectiu jove en matèria d’orientació i ocupació”.

Es preveu fer un desplegament del programa d’activitats en dos períodes: abril–juliol i setembre–desembre, amb quatre workshops laborals per cadascun dels períodes. Tindran lloc l’últim dijous de cada mes, a les 10.30h, a l’Espai Jove La Nau. Algunes de les activitats es faran en horari de tarda per poder arribar a més perfils de joves. Les dates del primer període seran el 28 abril, el 26 maig, el 30 juny i el 28 juliol.

Més informació i inscripcions: https://joventut.vilafranca.cat/agenda/workshops-laborals-joves-16-35-anys