Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Vilafranca acull l'intercanvi juvenil "Body Language 4 Inclusion"

Vilafranca acull l'intercanvi juvenil "Body Language 4 Inclusion"

11 de juliol de 2018

Del 12 al 18 de juliol un grup de joves d'entre 16 i 30 anys participaran en l'intercanvi juvenil "Body Language 4 Inclusion". Els joves provenen de França, Itàlia, Letònia, Irlanda, Lituània i Vilafranca. 

Durant aquests 8 dies els i les joves participaran en activitats plantejades des de l'educació no formal per tal de reflexionar sobre les causes i efectes de les barreres comunicatives i culturals. Per a fer-ho empraran el teatre i altres arts escèniques plantejant alternatives comunicatives des del llenguatge corporal. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'espai central de l'activitat és l'Alberg Municipal de Joventut, on els joves residiran, faran els àpats i algunes de les activitats.

El programa d'activitats està dividit en tres blocs diferenciats:

  • Presentació: Els primers dos dies de l'intercanvi pretenen que els joves estableixin llaços de coneixença i posteriorment confiança entre ells. La descoberta de la vila forma també part d'aquesta primera etapa
  • Aprofondiment temàtic: El segon bloc centrarà les activitats en la descoberta de les possibilitats comunicatives del cos i en la reflexió i debat sobre les barreres comunicatives.
  • Performance final: Els darrers dies aniran orientats a la creació d'un espectacle de carrer que mostrarà la síntesi dels aprenentatges i reflexions realitzades durant l'intercanvi. L'espectacle es mostrarà el dia 18 de juliol a la plaça de la vila a partir de les 18:00

Per a la realització de l'intercanvi comptem amb la col·laboració d'entitats de Vilafranca com ho són. Et. Al., Txatxi-Piruli, Fundació l'Espiga i Adalt.

Aquest projecte sorgeix de la voluntat que l'assessoria de mobilitat internacional del SIAJ organitzi periòdicament projectes juvenils de mobilitat internacional a Vilafranca del Penedès. L'intercanvi que es va realitzar l'any passat va ser el "Europe Creative Place" que promocionava la reflexió sobre les identitats europees i juvenils. Aquests intercanvis són projectes finançats pel programa Erasmus+, que promou la mobilitat internacional per motius d'aprenentatge. 

Animem a tothom que ho vulgui a aproximar-se a l'alberg per tal de conèixer els joves que participen i veure les activitats que realitzaran.