Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull la primera edició de les jornades lúdiques Vilajuga

13 de octubre de 2016

El proper cap de setmana del 22 i 23 d'octubre se celebraran a Vilafranca les primeres jornades lúdiques Vilajuga, continuació del Juguem!, que durant 18 anys va tenir lloc a Vilafranca. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, ha presentat les jornades que mantenen el format l'objectiu de Juguem!: convidar petits i grans a passar una estona divertida de jocs molt diversos. Vilajuga s'instal·larà durant el cap de setmana del 22 i 23 d'octubre al recinte firal de la zona esportiva, en horari de 10.30 a 22 hores. El regidor de Joventut va destacar la gratuïtat de les jornades, que volen seguir captant l'interès dels més joves, però que enguany també continuaran promovent la col·lectivitat, és a dir, "el fet de jugar junts"

Les jornades es dividiran en quatre espais: 
* Explora, adreçat als més petits de casa i de les famílies, hi trobareu jocs de fer créixer la seva curiositat i de mostrar la seva autonomia i tallers,
* Juga, jocs de taula per famílies, amb tornejos i demostracions dels autors dels jocs. Aquest any comptem amb uns passaports VilaJuga, que permetran guanyar importants premis,
* Imagina, jocs de rol per viure aventures descobrint noves terres, viatjant... el límit és la teva imaginació. En aquest espai informativa tenim taules dedicades als jocs de rol i una carpa per trobar la teva partida ideal.
* Mou-te, activitats de jocs que comporten moviment.

Un dels reptes que s'ha proposat La Casa dels Estranys és potenciar el públic infantil, el qual tindrà més espai que en anteriors edicions, amb entreteniment des de l'etapa nadó (jocs sensorials, taules de llum i jocs de construcció). D'altra banda, també han volgut donar més pes a la vessant educativa dels jocs, per tal de mostrar que a més d'oci i diversió, el joc té un alt component d'aprenentatge. 

L'any passat van passar per les jornades unes 2.700 persones d'arreu de Catalunya, una xifra rècord que es vol superar aquest 2016.