Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

S'obre convocatòria per a participar en l'intercanvi juvenil "Audiovisual Tools 4 Inclusion"

25 de juny de 2019

L’assessoria de mobilitat internacional del SIAJ promou un nou intercanvi juvenil. I és que aquesta aposta per la mobilitat internacional s’està consolidant, ja que aquesta és la tercera iteració d’aquest tipus de projectes a Vilafranca.

De que va aquesta activitat?

Els intercanvis juvenils són estades finançades pel programa Erasmus + que reuneixen grups de 5 joves provinents de diferents països europeus per tal de realitzar activitats relacionades amb l’eix temàtic del projecte mentre conviuen en un espai comú durant un període d’entre 5 i 21 dies. 

L’intercanvi d’enguany rep el nom “Audiovisual Tools 4 Inclusion”. Durant aquest intercanvi els i les joves participants –vinguts/des de Bulgària, Itàlia, Xipre, Macedònia, Portugal i Vilafranca- realitzaran activitats a la vila amb l’objectiu de fomentar les relacions interculturals i reflexionar sobre el paper que juguen els mitjans audiovisuals a l’hora de  fomentar la inclusió social. Així doncs, realitzarem activitats com gimcanes, debats, gravació de clips, fotografia... L’idioma vehicular d’aquesta activitat és l’anglès.

 

L’estada tindrà lloc a Vilafranca del Penedès del 16 al 21 de juliol (15 i 22 dies de viatge).  La pernocta  i els àpats de tots els participants es realitzarà a l’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca del Penedès. Les activitats es repartiran en diversos espais de la vila com l’Espai Jove “la Nau” o l’Alberg Municipal de Joventut al recinte de “La Fassina”. Serà en aquest darrer espai on els joves, tan estrangers com de Vilafranca pernoctaran i disposaran dels àpats.

I això quant costa?

La participació està subvencionada pel programa Erasmus+ i, per tant, la participació, la pernocta i la manutenció són gratuïtes tant pels joves internacionals com pels locals.

Com inscriure's?

Per a participar en l’intercanvi cal omplir el  formulari que trobareu a bit.ly/intercanvi2019.  Un cop realitzat, cal enviar un CV i una carta de motivació al correu siaj.internacional@vilafranca.org. Les inscripcions restaran obertes fins el dia 7 de juliol.

Caldrà presentar, també, una autorització d’ús dels drets d’imatge i, només en el cas dels i les menors d’edat, caldrà presentar una autorització per a participar a l’activitat.

El termini per a inscriure’s és fins al diumenge, 7 de juliol. I a partir del dia 10 de juliol es convocarà al grup de joves amfitrions en una trobada conjunta per explicar els detalls de l’intercanvi i preparar les activitats que li pertoquin al grup de Vilafranca.

Qui pot participar-hi?

Els requisits de participació són tenir entre 16 i 30 anys, estar interessat/da o tenir coneixements en l’àmbit dels audiovisuals i tenir un nivell d’anglès suficient per a comunicar-se. De totes maneres, no cal certificar cap nivell mínim d’anglès.

Per a conformar el grup de persones participants, es vetllarà per configurar un grup divers de joves, tot tenint en compte les següents variables:

  • Edat
  • Gènere
  • Experiència en mobilitat internacional
  • Experiència en voluntariats
  • Nivell d’anglès
  • Coneixements en comunicació audiovisual

Per  a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’assessoria de mobilitat internacional del SIAJ a través del correu siaj.internacional@vilafranca.org o del telèfon 93 892 20 20.

Pots veure un reportatge/resum del darrer intercanvi realitzat a Vilafranca del Penedès