Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Neix Escenes fresques, un nou cicle d'espectacles a l'espai jove la Nau

11 de juliol de 2019

La primera edició d’Escenes fresques forma part de la programació d’estiu de l’espai jove La Nau. Es tracta d’un cicle d’espectacles de petit format, pensat principalment per a joves a partir de 18 anys, que tindrà lloc els vespres de dimecres d’aquest estiu, a partir de les 20 h, al pati de la Nau.

Amb aquesta nova iniciativa cultural es busca apropar diferents disciplines de les arts escèniques als i les joves, per això s’ha buscat una programació eclèctica, contemporània i amb un marcat caire alternatiu i emergent. La programació inclou diversitat de disciplines escèniques que van des del circ, al teatre físic, els monòlegs, i la música. Són espectacles gratuïts i oberts a tots els i les joves amb l’objectiu d’oferir una oferta cultural experimental, de qualitat i propera al públic jove.

El cicle comença aquesta setmana, el dimecres, 10 de juliol, amb l’espectacle Punto y Coma de la companyia El Cruce. Es tracta d’un espectacle innovador, que barreja circ i teatre, s’inspira en el teatre de l’absurd i indaga sobre els conceptes de cultura i coneixement, explorant les possibilitats poètiques i expressives del circ contemporani i el teatre físic i gestual. 

La segona escena fresca tindrà lloc el dimecres, 17 de juliol, a càrrec de la companyia de circ Ino Kolectiv, amb l’espectacle Ino. Es tracta d’un espectacle d’acrobàcies en femení realitzat per una companyia internacional  formada per set joves artistes provinents de sis nacionalitats diferents que basen el seu treball en la descoberta de les possibilitats del seu cos, en evolució constant. Desenfadades i sense prejudicis, l’acrobàcia és la seva eina.

Aquest dia, i previ a l’espectacle, es realitzarà una lectura de poesia palestina amb hang – drum, un instrument de percussió melòdica de metall dels més moderns que existeixen, desenvolupat el 1999 per dos lutiers suïssos, i molt utilitzat pels músics de carrer.

El 24 de juliol serà un vespre de monòlegs feministes, a càrrec d’Ana Polo i Oye Sherman (Maria Rovira). Dues monologuistes molt presents en l’actualitat de l’escena metropolitana que s’estan fent un lloc en un àmbit molt masculinitzat  i que a banda de demostrar el seu talent còmic hi troben una escletxa perfecta per reivindicar la lluita per la igualtat de gènere.

Les dues últimes escenes fresques tindran lloc l’últim dimecres de juliol i el primer d’agost i aniran maridades amb vi. El 31 de juliol  s’alçaran les veus de  joves artistes locals amb l’espectacle 2Rombos, relats per adults. Seran les veus d’Ariadna Canals, Mireia Sanabria, Marc Fernández i Mariona Rios, amb els seus relats musicats que es podran degustar amb diferents varietats de vi per gentilesa del celler Domènech i Vidal.

L’última escena fresca serà el 7 d’agost, amb l’actuació del quartet TAK! Es tracta d’un quartet de jazz contemporani, format per quatre joves músics, dos d’ells penedesencs, actius dins l’escena musical barcelonina. Aquest dia, també estarà maridat amb diferents varietats de vi del celler Planas Albareda.

Durant tots els dies del cicle, el pati de La Nau s’ambientarà i s’adaptarà a cada espectacle perquè el públic assistent pugui gaudir-los, tot aprofitant la posta de sol. També hi haurà servei de bar, el qual anirà a càrrec de diverses entitats i col·lectius juvenils de la vila: l’associació cultural La Barraca, el col·lectiu feminista La Ruda i l’entitat Penedès Palestina.

Tot plegat, servirà per engegar el que serà la programació cultural de La Nau que, de manera trimestral, oferirà diferents propostes d’activitats artístiques al  públic jove, i així potenciar a l’oferta cultural ja existent a Vilafranca, amb l’objectiu que La Nau també sigui un espai de promoció i creació juvenil. Especialment d’aquelles persones joves amb projectes i iniciatives artístiques que requereixin desenvolupar la seva creativitat i mostrar-la a altres joves.

Per ampliar la informació i seguir les novetats en relació a la programació d’estiu de la Nau pots seguir Joventut Vilafranca a través de les xarxes socials de  (instagram, facebook i twitter).

                                

Accessibilitat