Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’INVISIBLE, la fira d’allò que no has vist, torna aquest dissabte a la plaça de l’Oli

08 de novembre de 2022

El passat dissabte 8 d’octubre havia de tenir lloc a Vilafranca del Penedès la segona edició de L’Invisible, la fira d’allò que no has vist. La previsió de pluges que es va anunciar per aquell dia va fer ajornar-la per tal que se’n pogués gaudir en el seu conjunt tant els participants com el públic.

La nova data serà aquest dissabte 12 de novembre. Es mantenen els diferents espais, la programació i els horaris. Hi participaran un total de 48 joves, amb 18 parades de projectes juvenils, 8 actuacions, 6 tallers, tast de vins 18/35 al Vinseum amb cellers impulsats per joves i la proposta gastronòmica dels Tastets del Mercat de la Carn, que durant tot el dia oferirà degustació de tapes a la mateixa plaça de l’Oli i de la Vall del Castell.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, exposava que, “amb petits retocs, és una reedició del que es va fer l’any passat, en què tothom va quedar molt content. Volem donar suport als artistes joves, els joves creadors, perquè puguin mostrar el seu talent, els seus productes i els seus serveis. Esperem que la ciutadania de Vilafranca en pugui gaudir”.

Espai parades
Els 18 projectes de talent jove que participaran a l’espai mercat de L’Invisible, en funcionament de 10 del matí a 7 de la tarda, pertanyen a àmbits diversos: il·lustració, disseny gràfic, joieria, literatura infantil i juvenil, productes tèxtils, moda, brodats, salut femenina, fotografia i artesania aplicada a productes infantils, ecològics, brodats o fusteria.

Espai tallers
Es faran sis tallers al llarg de la jornada: arts plàstiques, dansa, activitats de narració de contes i taller de gestió emocional. Encara queden algunes places disponibles, ja que s’han mantingut les inscripcions realitzades per l’anterior data. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a la pàgina web joventut.vilafranca.cat.

Espai escenari
Fins a 9 projectes artístics de música, dansa i monòlegs que presentaran el seu art en viu amb propostes de petit format, en un escenari a tocar del públic i amb espai de descans per als qui s’apropin al mercat. A partir de les 12 i fins a les 2 del migdia, a l’escenari hi podrem seguir monòlegs i un espectacle de dansa. A partir de les 17.30 i fins a la 1 de la matinada, hi haurà actuacions musicals, tant en format acústic com de música electrònica.

Miquel Medialdea explicava que la continuïtat de L’Invisible en horari de nit “és una de les principals novetats d’aquesta segona edició. Per a nosaltres és important l’escenari per donar entrada a aquest mercat jove a joves músics, dansaires o artistes que sorgeixen de La Nau. Enguany encetem una col·laboració amb el col·lectiu jove RAR i per aquest motiu ampliem l’horari fins a la una de la matinada”.

Espai gastronòmic
Una altra de les novetats d’aquest any és la participació de 2 cellers joves, on es podran degustar i comprar els seus productes. L’horari serà de les 6 de la tarda fins les 10 de la nit. En aquest mateix espai, es podran trobar els Tastets al Mercat, que complementen la jornada amb l’oferta gastronòmica de tapes que ofereixen els paradistes del Mercat de la Carn.

Tast de vins 18/35
El proper dia 12 de novembre hi haurà de nou la col·laboració de Vinseum, oferint un tast de vins de la mà de cellers joves, Mulet Viticultors i Enlaire Vins, a les 12 del migdia a la terrassa del Vinseum. Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

L’Invisible va néixer de la idea de crear un mercat jove a Vilafranca l’any 2021. Des dels seus inicis es va marcar com a un dels objectius generar una xarxa de joves creadors que suposés un espai d’interacció, coneixement mutu, intercanvi, de foment del suport col·lectiu a projectes individuals, i en definitiva, de participació juvenil en aquest àmbit. La pàgina web joventut.vilafranca.cat/xarxajovescreadors acull un a un els més de 80 joves vinculats a la xarxa que s’ha forjat els últims mesos, amb informació de cada projecte amb imatges, descripció, links a xarxes socials i dades de contacte.

L’Invisible és una acció social, no urbanística, del PIICC (Pla d’Intervenció Integral del Centre i el Carrer Comerç) que busca generar polítiques públiques cap a un nou model de ciutat més amable, còmoda, sostenible i amb qualitat de vida, alineat amb els ODS i el certificat Biosphere.

En cas de pluja, al claustre de Sant Francesc
Per aquesta propera edició, es compta amb un escenari alternatiu en cas de pluja. La fira s’ubicaria al Claustre de Sant Francesc, de 10 del matí fins les 9 del vespre. L’espai de les parades es trobarà al voltant del Claustre, incloent els dos cellers joves i els Tastets al Mercat. Els tallers es portarien a terme a la Sala Capitular. L’escenari també s’ubicaria al voltant del claustre, tot i que els horaris de les actuacions es veurien modificats per poder finalitzar a les 9 del vespre.