Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Espai Jove La Nau posa a disposició del jovent tres bucs d’assaig musical

10 de maig de 2022

L’Espai Jove La Nau compta amb tres bucs d’assaig de dimensions diferents, adequadament insonoritzats, equipats i climatitzats. Aquests bucs estan destinats a la pràctica i producció musical juvenil i estan a disposició de totes aquelles persones joves amb inquietuds musicals i necessitat d’espai d’assaig. Ahir al migdia el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat del cap tècnic de Joventut, Ruben Calvo, i de la responsable de l’Espai Jove La Nau, Núria Albornà, va presentar aquests espais de l’equipament juvenil que des de mitjans de l’any passat ja estan plenament equipats

El regidor es mostrava molt satisfet de l’increment d’usos, malgrat l’època de pandèmia. “Busquem no únicament cedir un espai per assajar sinó també vincular el projecte musical a l’equipament i, quan el projecte és pou madur, els oferim la sala de creació per presentar-lo, que també està plenament equipada. Alguns grups musicals ja hi han presentat els seus treballs”, ha afirmat Medialdea. El regidor ha emmarcat aquest servei en la promoció juvenil a través de la promoció artística. “Alguns d’aquests grups s’incorporen a la programació de La Nau i els hi oferim la web de joves creadors, que té un apartat de grups musicals, per donar-se a conèixer”, explicava.

Núria Albornà explicava que els tres bucs tenen un aforaments de 6, 9 i 10 persones respectivament. Es poden fer servir individualment o en grup i per fer-ho cal fer reserva prèvia. Es poden utilitzar tres tipologies de buc en funció de l’equipament/material de cada buc: buc sense equipar, buc equipat sense bateria i buc totalment equipat. “Ens adaptem a les necessitats dels grups, en funció de si necessiten més o menys acompanyament, assessorament tècnic, per enregistrar..., i per treballar la posada en escena els oferim tocar en públic a la sala de creació”, comentava la responsable de La Nau. Pel que fa als usos, Albornà els xifrava en 1 o 2 reserves al dia. “S’han mantingut els usos en pandèmia. L’any 2021 vam tenir 1.100 usos, que es van incrementar des del mes de juny quan vam tenir els bucs equipats. Corre la veu i molta gent ve a preguntar”, ressaltava.

Per la seva banda, Ruben Calvo remarcava que els bucs d’assaig són “l’embrió de projectes musicals” i convidava la gent jove del territori a fer-ne ús.

Els responsables municipals de Joventut explicaven que la voluntat és seguir ampliant les línies de treball i anar desplegant progressivament tota una sèrie de serveis per tal que els i les joves usuàries puguin rebre l’acompanyament necessari que requereix la producció i creació musical: el servei d’enregistrament de maquetes i de petits projectes musicals i/o una programació d’activitats associades, assessorament musical i tècnic sobre qüestions legals, formatives, d’actuacions en directe, difusió i promoció musical...

Horaris de funcionament

Actualment els horaris de cessió dels tres bucs d’assaig coincideixen amb els horaris d’obertura de l’equipament: de dilluns a divendres de 17 a 21h, dissabtes matí de 10 a 14h i durant el període de vacances escolars, de dilluns a divendres de 10 a 14h i tardes de 17 a 21h i dissabtes tarda de 17 a 21h.

 

Com fer ús dels bucs d’assaig

Els i les joves interessades poden reservar els bucs online a través del web  joventut.vilafranca.cat; o bé presencialment a La Nau.

Cal fer efectiva una taxa de preu públic per l’ús del servei que es va posar en marxa aquest gener de 2022. Aquesta taxa ve regulada a través de l’ordenança de preus públics de l’Ajuntament de Vilafranca i es diferencien diferents preus en funció de l’edat (menors i majors d’edat) i de si s’utilitza un buc equipat amb bateria, sense bateria o sense equipar. Els bucs sense equipar es cedeixen gratuïtament. També es distingeixen tres tipologies d’ús: l’ús fix, el regular o l’esporàdic, incentivant aquells usos més fixos que permeten reservar un dia i horari a la setmana durant tot un trimestre. Actualment ja són 8 els grups que venen de manera fixa, setmanalment, a assajar a l’espai jove.

Cal tenir en compte que es pot arribar a gaudir d’un 100% de la reducció del preu en aquells projectes musicals juvenils que es vinculin amb alguna iniciativa de participació jove de l’espai de creació de La Nau.

Dades de contacte

Es pot enviar un correu electrònic a [email protected] o un whatsapp al 636 93 54 66

També es poden seguir totes les novetats a través de les xarxes socials de Joventut Vilafranca (Instagram, Twitter, Facebook).