Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Espai Jove La Nau celebrarà el seu 3r aniversari el 12 de febrer

25 de gener de 2022

Ahir al migdia el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat per la responsable de l’Espai Jove La Nau, Núria Albornà, va presentar els actes commemoratius del 3r aniversari de l’Espai Jove La Nau que se celebrarà durant tot dissabte 12 de febrer. A la presentació també van ser 3 joves membres de la comissió que ha preparat els actes, Arnau Alonso, Zaira Claver i Nil Coral.

Com a resum dels tres anys de funcionament de La Nau, el regidor remarcava les dificultats viscudes sobretot els darrers 2 anys amb la pandèmia. “Veníem d’un 2019 amb uns 8.000 usuaris que el 2020 van baixar a 2.400. El 2021, encara marcat per les restriccions, amb 5.000 usuaris, ens fa estar contents però no satisfets perquè encara estem lluny dels 8.000 del primer any”, explicava Medialdea.

Segons explicava el regidor de Joventut, aquests tres primers anys de funcionament es podrien resumir amb “l’adequació de les diferents sales i la posada en marxa progressiva dels diferents serveis. La Nau actualment ofereix per a joves de 13 a 30 anys un espai de trobada jove, una programació trimestral d’activitats i de dinamització cultural, l’espai d’exposició, l’espai viver d’entitats i projectes juvenils i tres bucs d’assaig musical”.  Per Medialdea, el més important és el treball de promoció juvenil que s’ha pogut fer i que gira a l’entorn del projecte La Nau Espai de Creació. “S’ha fet molt bona feina per promoure el talent juvenil, des de La Nau s’han acollit i han sorgit grups musicals i altres propostes artístiques, com també s’ha impulsat el projecte L’Invisible, un mercat de joves creadors”, va afirmar.

Comissió de joves del 3r aniversari

Miquel Medialdea també ha ressaltat la participació juvenil en la preparació de 3r aniversari de l’equipament. Un grup de joves usuaris i usuàries de La Nau s’han implicat en el disseny de la diada del dissabte 12 de febrer. Una d’elles, Zaira Claver, comentava que s’ha creat una comissió específica de joves per als actes del 3r aniversari on hi estan treballant vuit joves més l’equip tècnic de La Nau, oberta a tothom i amb voluntat de continuïtat per anar organitzant esdeveniments diversos, no només dins La Nau, i oferint propostes diverses de qualitat pensades específicament per al públic jove. Els actes, explicava Claver, volen donar rellevància als artistes i creadors joves. Pel que fa als actes previstos, Arnau Alonso i Nil Coral han detallat el contingut de la jornada festiva i participativa especialment pensada per als i les joves tot i que també es convida a visitar-lo totes aquelles persones que encara no coneixen l’espai.

  • De 12 a 16h, vermut musical.

Al pati de l’equipament, amb dues actuacions musicals de Esperit! i La cara B, en col·laboració amb el Festival Hivernacle, com a acte inaugural del 9è Hivernacle. Es clourà amb el Quinto del 3r aniversari i un dinar de carmanyola.

  • De 17 a 20h, portes obertes.

A tot l’equipament, amb activitats diverses en els diferents espais de l’equipament: concert de música electrònica (JADE) i videoprojeccions a la sala de creació, assajos oberts de dansa a la sala de moviment, tallers i activitats participatives a l’espai de trobada de la mà de joves de la xarxa de creadors, exposició pictòrica, bateig de noms dels bucs d’assaig, etc.

El regidor de Joventut posava èmfasi que es tracta d’un programa fet per joves amb l’objectiu de “donar visibilitat i promoure el talent juvenil, per això tots els protagonistes del programa d’actes són també joves”.

En tot moment es garantiran totes les mesures de seguretat Covid-19, que s’aniran actualitzant en cas necessari (aforaments, mascareta, ventilació, etc.).

L’accés a totes les activitats serà gratuït. Es pot consultar el detall del programa d’actes a joventut.vilafranca.cat.