Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La segona edició de ‘L’Invisible, la fira d’allò que no has vist’ es farà el dissabte 8 d’octubre

29 de setembre de 2022

Roda de premsa L'Invisible

El proper dissabte 8 d’octubre tindrà lloc a Vilafranca del Penedès la segona edició de L’Invisible, la fira d’allò que no has vist, un mercat de talent jove local, que es complementa amb tallers, actuacions musicals i activitat comercial i gastronòmica.

Hi participaran un total de 48 joves, amb 18 parades de projectes juvenils, 9 actuacions, 6 tallers, tast de vins 18/35 al Vinseum amb cellers impulsats per joves i la proposta gastronòmica dels Tastets del Mercat de la Carn, que durant tot el dia oferirà degustació de tapes a la mateixa plaça de l’Oli i Vall del Castell.
 
Espai mercat
Els 18 projectes de talent jove que participen a l’espai mercat de L’Invisible, en funcionament de 10 del matí a 5 de la tarda, pertanyen a àmbits diversos: il·lustració, disseny gràfic, joieria, literatura infantil i juvenil, productes tèxtils, moda, brodats, salut femenina, fotografia i artesania aplicada a productes infantils, ecològics, brodats o fusteria. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, anuncia com a novetat la participació de dos projectes de viticultura encapçalats per joves que presentaran el seu producte. Medialdea destaca que L’Invisible té “l’objectiu de valorar la feina artística i artesana, la proximitat, allò fet a mida i personalitzat, així com el vincle amb l’entorn que tenen aquests projectes i la importància de conèixer la feina que hi ha al darrere de cada producte, obra o servei”. 

Pel que fa als tallers, se’n faran sis al llarg de la jornada: arts plàstiques, dansa, activitats de narració de contes i taller de gestió emocional. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a la pàgina web joventut.vilafranca.cat.

Espai escenari
Destaquen també els projectes musicals, de dansa i arts escèniques que no tindran parada, però que actuaran a l’espai escenari. Fins a 9 projectes artístics de música, dansa i monòlegs que presentaran el seu art en viu amb propostes de petit format, en un escenari a tocar del públic i amb espai de descans per als qui s’apropin al mercat. A partir de les 12 i fins a les 2 del migdia, a l’escenari hi podrem seguir monòlegs, una masterclass coreogràfica i un espectacle de dansa. A partir de les 17.30 i fins a la 1 de la matinada, hi haurà actuacions musicals, tant en format acústic com de música electrònica. 
La continuïtat de L’Invisible en horari de nit és una de les principals novetats d’aquesta segona edició. Els Tastets al Mercat complementen la jornada amb l’oferta gastronòmica de tapes que ofereixen els paradistes del Mercat de la Carn. El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, ha explicat que els Tastets al Mercat són el complement perfecte d’una acció que “pot ajudar a impulsar un espai com la plaça de l’Oli. Aquí tenim un planter de joves amb projectes innovadors, que es poden fer realitat amb el suport a l’emprenedoria i alhora amb l’oportunitat de reobrir locals que hagin pogut quedar buits”. En aquesta línia, una quinzena d’aparadors de comerços associats al Centre Vila acullen fins al 7 d’octubre productes i obres de fins a 16 joves creadors participants a L’Invisible.

L’Invisible va néixer de la idea de crear un mercat jove a Vilafranca l’any 2021. Des dels seus inicis es va marcar com a un dels objectius generar una xarxa de joves creadors que suposés un espai d’interacció, coneixement mutu, intercanvi, de foment del suport col·lectiu a projectes individuals, i en definitiva, de participació juvenil en aquest àmbit. La pàgina web joventut.vilafranca.cat/xarxajovescreadors acull un a un els més de 80 joves vinculats a la xarxa que s’ha forjat els últims mesos, amb informació de cada projecte amb imatges, descripció, links a xarxes socials i dades de contacte.

L’Invisible és una acció social, no urbanística, del PIICC (Pla d’Intervenció Integral del Centre i el Carrer Comerç) que busca generar polítiques públiques cap a un nou model de ciutat més amable, còmoda, sostenible i amb qualitat de vida, alineat amb els ODS i el certificat Biosphere.