Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La programació de l'estiu 2020 a La Nau

07 de juliol de 2020

L'activitat de La Nau no s'ha aturat en cap moment tot i tancar les portes de l'equipament el passat 13 de març. La Nau de seguida es va transformar per seguir present entre els i les joves tot creant  #LaNauVirtual, des d'on s'han ofert una trentena d'activitats en línia durant aquests quatre mesos. La Nau Virtual tindrà continuïtat durant el proper estiu i es consolidarà oferint nous continguts i noves propostes de dinamització juvenil que complementaran l'activitat presencial que es pugui anar desenvolupant a partir d'ara.  

Amb la nova fase de represa, a partir del dilluns 13 de juliol l'espai jove La Nau torna a obrir portes i ho farà respectant les mesures de seguretat i higiene indicades per les autoritats sanitàries. L'equipament juvenil municipal obre per posar en marxa la nova programació d'estiu que combinarà les activitats presencials amb activitats en línia a través de #LaNauVirtual. 

La voluntat és recuperar l'espai de socialització juvenil amb una proposta adaptada al nou context social i així donar resposta a l'impacte de la pandèmia, amb els següents objectius: 

  • oferir eines per a la millora i el benestar personal
  • dotar d'eines i recursos per a millorar els processos d'emancipació juvenil que s'ha vist afectat per la crisit: ocupació, estudis, habitatge, etc. 
  • promoure espais segurs de socialització i lleure saludable

Com ja és habitual, la programació s'estructura per franges d'edat entre els 13 i els 30 anys: 

1. CampusJoveLN, la programació presencial per als joves adolescents:

Una nova proposta de lleure educatiu i experimental que ofereix 40 places adreçades al públic adolescent (persones nascudes entre el 2004 i el 2007). Es tracta d'una proposta adaptada al context social actual que tindrà lloc els matins de dilluns a divendres de 10 -13:30 h, en dos torns de dues setmanes, del 20 de juliol al 14 d'agost. 

Els continguts giraran al voltant de la gestió emocional i la cultura digital: plataformes streaming, YouTube, xarxes socials, eines d'edició de vídeo i imatge , videojocs, etc, seran les eines que serviran per treballar la gestió emocional i el coneixement d'un mateix de forma atractiva i lúdica. 

2. Activitats en línia de 13 - 17 anys:

S'ofereixen diferents propostes en línia, des de formacions virtuals fins a activitats de dinamització virtuals a través de les xarxes socials. 

Curs d'Iniciació al monitoratge en el lleure i l'esport, Tast d'App's, Conversa en anglès, La Nau Sex...

3. Programació jove de 16 - 30 anys: 

Per al públic jove s'ofereixen un total de 13 propostes diferents, 7 activitats presencials i 6 de virtuals: ioga i meditació, Mindfulness, tallers de cuina, tallers artistics, etc. 

Destaques algunes novetats com per exemple la proposta que neix per donar resposta a alguns dels dubtes de les persones joves en relació al futur: estudis, feines, projectes de mobilitat, etc. D'aquí neixen els SIAJ Mondays, una proposta que tindrà lloc els dilluns tarda i on es tractaran temes d'interès juvenils (beques i ajuts, inscripcions a estudis universitaris, mobilitat internacional...). 

4. Escenes Fresques

Segona edició del cicle que va néixer l'estiu passat al pati de l'equipament. Cicle d'espectacles de petit format adreçat a públic jove a partir dels 18 anys. 

El cicle tindrà lloc els dimecres al vespre del 15 de juliol al 16 de setembre. 

Actes previstos: cinema a la fresca, concerts en acústic, espectacles de màgia, percussió, monòlegs i cabaret. 

 

Totes les activitats són GRATUÏTES. 

Places limitades, cal realitzar inscripció.

Per al bon funcionament de totes les activitats es tindran en compte les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries: ús de mascareta, distància interpersonal d'1,5m, desinfecció i rentats de mans freqüents, etc. 

La informació detallada sobre les diferents activitats, les mesures de seguretat i el procés d'inscripció es pot trobar a: https://joventut.vilafranca.cat/espai-jove-la-nau/programacio-destiu-2020

Accessibilitat