Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Nau celebra el seu 4t aniversari aquest cap de setmana

07 de febrer de 2023

Ahir es van presentar a l’Espai Jove La Nau els actes per celebrar el 4t aniversari de l’equipament, una programació que s’ha elaborat amb la participació de joves que participen en les activitats i projectes que s’impulsen a la Nau. La presentació ha anat a càrrec de Ruben Calvo, cap del Servei de Joventut, Núria Albornà, responsable de l’equipament, i les joves Mireia del Moral, Sandra Martínez i Mariona Marta, que participen en programes impulsats des de la Nau.

Ruben Calvo recordava que l’equipament va obrir portes el febrer de 2019. “Venim de 2 anys amb restriccions per la pandèmia, la meitat dels 4 anys de vida de La Nau, i ens fa especial il·lusió recuperar plenament la normalitat i celebrar els 4 anys amb un pack d’activitats participatives on la implicació dels mateixos joves ha estat important”, afirmava.

7.500 persones usuàries l’any 2022

Calvo explicava que les dades de funcionament d’aquests quatre any no són comparables d’un any amb l’altre a causa de la pandèmia i l’impacte que va tenir en les dinàmiques relacionals de la gent jove, “però cal destacar que des de La Nau en cap moment s’ha deixat de fer activitat, oferint activitats de dinamització en línia, a través de La Nau Virtual, amb l’objectiu de seguir al costat dels i les joves”.

L’any 2019, el primer any de funcionament, van ser una mica més de 8.000 persones que van passar per La Nau. Durant el 2020 i el 2021 les dades van baixar notablement i el passat 2022 ja s’ha apropat a les 7.500 persones, “un bon indicador de cara als propers anys. Esperem aquest 2023 superar la del primera any d’obertura”, comentava el cap de servei.

Cap de setmana d’activitats

La festa per celebrar el seu aniversari tindrà lloc el proper cap de setmana 11 i 12 de febrer. Núria Albornà explicava que s’ha treballat amb els joves “una programació per arribar a la diversitat de joves usuaris de l’equipament i també per obrir-se a d’altres joves que encara no en són usuaris perquè tinguin l’oportunitat per venir a conèixer l’equipament”.

La Nau Show és el nom de la jornada festiva i participativa, que constarà de tres grans moments:

Dissabte 11, a la tarda, hi haurà l’scaperoom Missió La Nau, activitat adreçada a joves a partir dels 13 anys. Al mateix espai jove i pels voltants.

Dissabte 11, a la nit, serà el torn de la Nit jove, per a joves a partir de 16 anys, amb música en directe amb La Banda del Coche Rojo, grup de versions que repassaran els grans hits musicals que fan cantar i ballar a tothom. Després la festa seguirà amb la DJ Felinae. Hi haurà servei de bar.

Diumenge 12, a la tarda, serà el torn de l’art i creació jove. És una activitat per a tots els públics.

En diferents espais de l’equipament, hi haurà una mostra artística de la mà de joves de la xarxa de creadors, jam session i jam de dansa contemporània.

Alguns dels projectes artístics, entre d’altres, que hi participaran són:

  • Les dues companyies de dansa residents a La Nau, Moviment Sísmic i la de la Iris Borràs i Mariona Marta.
  • Middie DM, amb el seu projecte d’il·lustració i autoedició.
  • Miriam Greenwood, artista i il·lustradora.
  • Saart.SY, artista i il·lustradora.
  • Periviri, artista.
  • Hypnos Llibretes.

Mireia del Moral, Sandra Martinez i Mariona Marta agraïen la visibilitat que la festa d’aniversari dona als i a les joves creadors/es i al talent juvenil en diferents disciplines i el fet de poder disposar a la Nau d’espais adequats per crear i assajar. Tots els protagonistes del programa d’actes són també joves.

L’accés a totes les activitats serà gratuït. Es pot consultar el detall del programa d’actes a joventut.vilafranca.cat