Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Exposició #FEJVila

Exposició #FEJVila

20 de desembre de 2017

El passat mes de juny de 2017 es va presentar una exposició formada per cinc plafons que descriuen com s'ha treballat el procés participatiu amb joves en relació al futur equipament de la vila i quin és el resultat del mateix.

La finalitat d'aquesta exposició és donar a conèixer el futur equipament per a joves que s'està construint a l’antic mercat de La Peregrina. L’edifici de l’antic mercat de La Pelegrina està ubicat al carrer Baltà de Cela 45-47 del barri de l’Espirall. Les obres de l'equipament van començar aquest estiu i està previst que finalitzin a principis del 2018. Des del Servei de Joventut vam iniciar un procés participatiu amb un grup de joves que van definir-ne el pla d’usos i aquest procés de treball és el que queda reflectit en aquesta exposició. A més, a l'exposició hi ha una part de recull de propostes mitjançant una enquesta, d'aquesta manera els mateixos joves que visiten l'exposició també poden deixar per escrit les seves idees.

 

Si vols emplenar l'enquesta i deixar-nos la teva opinió, et convidem a fer-ho a través de l'enquesta online.

L'exposició s'ha anat instal·lant de manera itinerant en diferents centres d'ensenyament secundari de la vila. Va estar instal·lada durant el mes de juny passat a l'escola Sant Elies i des del mes de setembre ha passat per l'escola Sant Josep, l'Institut Alt Penedès, l'Institut Eugeni d'Ors i l'Institut Milà i Fontanals. De cara al gener i febrer  del 2018 està previst que també estigui unes setmanes a l'escola Montagut, a l'escola d'art Arsenal i a La Fassina. Durant el període que l'exposició s'instal·la en els centres d'ensenyament, des del Servei de Joventut s'organitzen algunes visites dinamitzades a l'exposició per a l'alumnat.

                                                                                                                                               

 

També s'ha comptat amb la col·laboració dels i les joves de les associacions d'estudiants dels instituts per la dinamització de l'exposició als instituts Alt Penedès, Egueni d'Ors i Milà i Fontanals. En aquests centres, han estat les associacions d'estudiants que s'han encarregat d'anar per les aules a presentar l'exposició i a donar a conèixer entre els seus companys i companyes de classes el futur equipament juvenil. Gràcies a la seva tasca s'han recollit moltes enquestes amb idees concretes del que agradaria als joves adolescents que es fes i hi hagués en aquest nou espai.

El #FEJVila es planteja com un equipament de creació i promoció juvenil amb zones especialitzades i d’altres zones d’usos més polivalents. Constarà de sis espais emblemàtics: sala de creació artística i cultural, aules-taller de formació i moviment., espai de trobada i relació juvenil, bucs d’assaig musical, viver d’iniciatives juvenils i pati exterior.

Si vols participar com a jove en el procés participatiu o bé t'agradaria deixar-nos la teva opinió sobre el que t'agradaria que s'hi fes, no dubtis en contactar amb nosaltres:

Servei de Joventut (c/ de la Fruita, 13). Telèfon: 93 892 08 08. Correu electrònic: joventut@vilafranca.org 

També pots trobar-nos a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), com a Joventut Vilafranca. 

Al nostre canal de youtube també podràs anar-nos seguint, aquí et deixem els clips del procés participatiu amb joves: