Ajuntament de Vilafranca del Penedès

ESPI 360º

ESPI 360º

29 de gener de 2018

Espi 360º: vídeos de 360 graus.

El Servei de Joventut, dins el Programa de Dinamització per adolescents i joves a L’Espirall, organitza un projecte innovador: Espi360º. Gràcies a aquesta proposta, adolescents i joves de 14 a 20 anys (del barri o municipi) podran aprendre a gravar, editar i publicar vídeos immersius en 360 graus. Aquest nou format permet que l’espectador/a se senti dins de l’escena, ja que es graven tots els angles possibles, però alhora és qui decideix on enfocar la seva mirada i la càmera, ja sigui veient el vídeo a Youtube, Facebook o en ulleres per a visualitzar realitat virtual.

Important: no tots els mòbils permeten veure vídeos en 360 graus. Des d’un ordinador, és més senzill. Aquest seria un exemple de vídeo 360:  

 

La formació: dies, horaris i lloc de realització

La formació Espi360º és gratuïta i es realitzarà els dissabtes 24 de febrer, 3-10-17-24 de març, 7 i 14 d’abril de 10 a 13:30h, al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de L’Espirall (Plaça Doctor Bonet, s/n). La formació serà molt més pràctica, més que no pas teòrica, per tal que l’alumnat participant pugui conèixer com funcionen les càmeres de 360 graus, gravar diversos vídeos, editar-los i alguns d’ells publicar-los al canal Youtube i Facebook de Joventut. D’altra banda, més enllà dels vídeos de pràctiques, un dels reptes de la formació és que l’alumnat pugui gravar un vídeo final que reflecteixi la realitat juvenil a L’Espirall. D’aquesta manera, els continguts de les escenes aniran en consonància a les activitats i projectes realitzats des de Joventut en el barri en els darrers 4 anys.

Procés d’inscripció:

Per poder participar de la formació Espi360º, cal tenir entre 14 i 20 anys i seguir els passos següents:

0.- Places limitades:

El nombre màxim de joves per aquest curs és de 15 persones. Per tant, tindran preferència les primeres persones a emplenar el formulari i aportar la documentació pertinent. La resta de persones quedaran en llista de reserva, per si hi hagués baixes d’última hora.

1.- Inscriure’s aquí

Per a la formació, es dóna l’opció que l’alumnat porti el seu portàtil si així ho desitja, per tal de mirar (si l’ordinador ho permet) d’instal·lar-hi el programa d’edició de vídeos pertinent.

2.- Rebre conformitat i documents que cal aportar.

Si s’arriba al mínim de persones inscrites per a fer el curs, el Servei de Joventut es posarà en contacte amb els participants per telèfon, whatsapp o correu electrònic per tal que portin la documentació pertinent al SIAJ (carrer de la Fruita) en horari de dilluns a divendres de 11 a 14h i dilluns i dimecres tarda de 17 a 20h.

  1. Els majors d’edat ÚNICAMENT hauran de portar una Fotocòpia del seu DNI, passaport o targeta identificativa.
  2. Els menors d’edat hauran de portar la Fotocòpia del seu DNI, passaport o targeta identificativa i l’autorització de menors signada per pare, mare i/o tutor.

3.- Inscripció definitiva:

Per tal que un/a jove tingui plaça definitiva al curs, cal complir els següents requisits:

  1. Mínim d’inscrits: cal un mínim d’inscrits per realitzar el curs. Si no s’arriba al mínim, l’organització es reserva el dret d’anul·lar la formació.
  2. Formulari bit.ly d’inscripció i documentació al SIAJ: un jove haurà completat la seva inscripció, si emplena el formulari i aporta la documentació necessària. Si manca aportar documentació o no s’ha realitzat el formulari, la inscripció no serà efectiva.

Data límit d’inscripció i consideracions finals:

La data límit d’inscripció és el dimecres 21 de febrer.

Les places són limitades i l’organització es reserva el dret d’anul·lar la formació si no s’assoleixen el mínim de participants.

Més informació al SIAJ (carrer de la Fruita, 13), de dilluns a divendres de 11 a 14h i dilluns i dimecres tarda de 17 a 20h, al telèfon 93 892 20 20 o correu electrònic espiralljove@grup-ip.cat