Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es presenta a Vilafranca “L’Invisible, la fira d’allò que no has vist” per mostrar el talent i l’emprenedoria del jovent

06 de octubre de 2021

Aquest dimarts es presentava a la renovada plaça de l’Oli la que serà la primera fira dedicada a la creativitat, el talent i l’emprenedoria del jovent de Vilafranca i comarca. Portarà per nom L’Invisible, la fira d’allò que no has vist i tindrà lloc a les places de l’Oli i del Vall del Castell dissabte 23 d’octubre durant tot el dia. La presentació va anar a càrrec de les regidories de Promoció Econòmica i Comerç i de Joventut, amb els seus titulars, Joan Manel Montfort i Miquel Medialdea, al capdavant. Montfort refermava la voluntat del govern municipal que “a Vilafranca passin coses al carrer, que dinamitzin el comerç i generin activitat econòmica. Feia temps que teníem la idea de promoure un mercat jove a Vilafranca per donar l’oportunitat al jovent perquè exposi les seves creacions, productes o activitats”. El regidor també apuntava que activitats d’aquest tipus van bé per a l’objectiu de “contribuir a la dinamització del comerç vilafranquí, especialment del sector de les places de l’Oli i del Vall del Castell, junt amb el Mercat de la Carn, un espai recentment renovat urbanísticament”.

Joan Manel Montfort explicava que la idea inicial ha anat evolucionant fins a convertir-se en una fira amb diverses activitats paral·leles on s’hi han implicat els paradistes del Mercat de la Carn que oferiran Tastets al mercat, hi haurà un tast de vins elaborats per joves a VINSEUM i hi col·laborarà l’Associació de comerciants Centre Vila, amb una quinzena d’aparadors de comerços associats al Centre Vila que acolliran, del 9 al 22 d’octubre, productes i obres de fins a 17 joves creadors participants a “L’Invisible” per difondre la fira.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va exposar que la iniciativa d’un mercat jove encaixa perfectament amb la voluntat de l’Espai Jove La Nau “per cercar i fer emergir el talent jove i amb la proposta dels mateixos joves de disposar d’espais on poder mostrar les seves diverses iniciatives i creacions. Fer aquesta fira aprofitant el mercat del dissabte i disposant d’aquest espai renovat de la plaça de l’Oli és una gran oportunitat”. El regidor explicava que des del servei de Joventut es va impulsar la Xarxa de Joves Creadors, amb la voluntat de crear un espai d’interacció, coneixement mutu, intercanvi, de foment del suport col·lectiu a projectes individuals, i en definitiva, de participació juvenil. Una seixantena de joves es van interessar pel projecte de la Xarxa de Joves Creadors i, d’aquests, 42 han participat en trobades o espais de formació que s’han fet al llarg d’aquests mesos, entre maig i setembre. D’aquests, finalment 37 joves en total participen de L’Invisible, posant parada i/o amb actuacions en viu.

Medialdea recordava que l’impuls d’una xarxa de joves creadors és fruit del treball d’una persona jove contractada mitjançant el programa A Punt, una de les “potes” del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c. Comerç (PIICC), i feia una crida als joves creatius i emprenedors a adherir-se a la xarxa accedint al web https://joventut.vilafranca.cat

Finalment, va afirmar que si la iniciativa té bona acollida, “L’Invisible” podria tenir continuïtat i celebrar-se més d’un cop l’any.

Què serà L’Invisible?

L’Invisible, la fira d’allò que no has vist”, és un mercat de joves creadors on s’hi trobaran:

  • Espai de parades on s’hi podran adquirir productes i obres, fer encàrrecs personalitzats i, alhora, veure processos de treball en directe (il·lustració digital, pintura mural, assessoria de moda personalitzada) de la mà dels propis artistes o professionals de diversos àmbits. Tot, amb l’objectiu de posar en valor la feina artística i artesana, la proximitat, allò fet a mida i personalitzat, així com el vincle amb l’entorn que tenen aquests projectes i la importància de conèixer la feina que hi ha al darrere de cada producte, obra o servei.
  • Durant tot el dia, es duran a terme activitats i tallers vinculats a l’artesania, la pastisseria o el benestar i el creixement personal, propostes per a infants a través de la narració de contes, una masterclass de dansa o actuacions musicals en directe de petit format a l’espai escenari.
  • A les 12h, Tast de vins a la terrassa de Vinseum, Tast 18/35a, una oportunitat de descobrir els vins de tres cellers encapçalats i impulsats per persones joves (cal inscripció prèvia, 5€).
  • Les parades del Mercat de la Carn se sumen a L’Invisible oferint Tastets al mercat, una proposta gastronòmica per gaudir de tapes elaborades amb productes de qualitat i de proximitat del mercat.

Tota aquesta informació està disponible a https://joventut.vilafranca.cat/

ODSODs4ODs8ODs11ODS12ODS17