Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es presenta el primer informe de resultats de l’Enquesta d’Hàbits de Salut entre alumnes de 4t curs d’ESO

21 de novembre de 2016

Divendres es van presentar els resultats de la primera Enquesta d’Hàbits de Salut, entre alumnes de 4t curs d’ESO, en un acte amb la presència d’Anna Doblas, regidora de Salut, Consum i Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, i la diputada delegada de Salut pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez.
Anna Doblas ha obert l’acte destacant que “des de l’ajuntament estem molt interessats a disposar de dades per poder planificar polítiques de promoció de la salut”. La regidora ha aplaudit la iniciativa de la Diputació de portar a terme aquestes enquestes de salut, les quals són “una fotografia no distorsionada de la realitat dels joves, que ens és molt útil per poder planificar projectes relatius a la salut pública”. També ha agraït als centres educatius de la ciutat, a les famílies i als propis joves la seva col•laboració per implementar l’enquesta.
Laura Martínez durant la seva intervenció ha ressaltat la importància de disposar de la informació quantitativa resultant dels informes d’indicadors de salut local. Va destacar que properament se’n lliurarà la quarta edició d’aquests informes abans de finals d’any. La diputada ha apuntat la necessitat de complementar aquesta informació ja disponible amb les dades presentades de l’enquesta d’hàbits de salut dels alumnes de 4t d’ESO explicades en el propi acte. 
Martínez ha continuat dient que l’informe de resultats de l’enquesta proporciona la imatge de la situació actual dels joves de Vilafranca del Penedès i dels seus estils de vida. Aquest permet tenir elements sobre quin ha estat el fruit del treball conjunt. Fruit entès no només com feina dels responsables electes del municipi, sinó, i sobretot, com acció conjunta de tots els que estan implicats en la millora de la salut i de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat.
Durant l’acte, en què van participar diferents professionals implicats en la salut de Vilafranca del Penedès, es va fer una revisió dels hàbits dels adolescents de 4t d’ESO de Vilafranca del Penedès.