Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es lliuren els premis Creajove en el marc de la 17a Jornada de l’Emprenedor

22 de març de 2019


En un Auditori municipal ple de gom a gom, amb uns 350 joves, aquest dijous ha tingut lloc la 17a edició de la Jornada de l’Emprenedor, un matí dedicat al foment de l’emprenedoria a través de l’intercanvi d’experiències, la formació i el reconeixement als comportaments emprenedors dels joves de la comarca. Aquesta jornada clou el Creajove’19, un programa promogut pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca que va posar-se en marxa amb la finalitat d’incentivar la cultura emprenedora entre els joves del Penedès.
El Creajove té caràcter anual i s’inicia amb uns tallers de generació d’idees de negoci als centres d’ensenyament secundari de la comarca en els que enguany han participat un total de 523 alumnes en 22 tallers impartits en 11 centres de la comarca.
La jornada de l’emprenedor s’ha iniciat amb la xerrada de Maria Batet, formadora, emprenedora i fundadora de Valors d’Emprendre (www.valorsdemprendre.com), acompanyada per un grup de joves acrobatistes, en un espectacle que combina una actuació de teles acrobàtiques amb una conferència, on els assistents descobreixen a través de la metàfora de les teles els valors d’emprendre i les habilitats essencials.
A continuació s’han lliurat els premis Creajove 2019, on enguany s’han presentat a concurs un total de 89 candidatures. D’aquestes, 67 han participat en la categoria “idea de negoci més creativa”, 13 candidatures ho han fet en la categoria “millor projecte empresarial presentat per estudiants de secundària” i 9 candidatures en la categoria de “millor projecte empresarial promogut per persones emprenedores menors de 40 anys”.
El palmarès ha estat el següent:
Categoria “Idea de negoci més creativa”:
- 1r premi a la idea FANIMAL (app i plataforma web destinada a fomentar i facilitar l’adopció d’animals) presentada per Joel Garcia i Alex Barragán (IES Eugeni d’Ors).
- 2n premi a la idea PINTALLAVIS (pintallavis que detecta, canviant de color, si t’han posat alguna substància o droga a la beguda) presentada per Laura Mariño, Mireia Micó i Paula Salcedo (IES Milà i Fontanals).
- 3r premi a la idea JUNTS ENS MOVEM (associació que promou la pràctica d’activitats físico-esportives inclusives per a persones amb disminució al Penedès) presentada per Júlia Segura Sadurní (IES Milà i Fontanals).
Categoria “Millor projecte empresarial presentat per estudiants de secundària”
- 1r Premi al projecte CAN CUENTU (una escape room infantil) presentat per Alba Màrquez, Melissa Calvo, Esther Calero i Jennifer Mérida (Escola Intermunicipal del Penedès).
Categoria “Millor projecte empresarial presentat per una persona emprenedora menor de 40 anys”
- 1r Premi compatit als projectes ESCOLA D’EQUITACIÓ EXCELSIOR presentat per Mar Munné Garcia i ESCAPE ROOM ARCANUM presentat per Joel Valero i Jonay Garcia.
El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha clausurat l’acte destacant que l’Ajuntament de Vilafranca fa un acompanyament “a tot el cicle vital de l’empresa, des dels tallers de Cultura emprenedora a l’escola, els tallers Creajove, el suport a la consolidació de les empreses i fins i tot el traspàs d’empreses en funcionament a través del programa Reempresa”. Pel regidor, l’administració ha de despertar els valors de l’emprenedoria i la creativitat en l’empresa i ajudar perquè tirin endavant i ha remarcat que de les 11 empreses premiades a la categoria de millor projecte empresarial, “8 encara continuen en funcionament i estan plenament consolidades”.
 

Accessibilitat