Ajuntament de Vilafranca del Penedès

D'FORMA'T - 2ª edició

D'FORMA'T - 2ª edició

29 de gener de 2018

D-FORMA’T – 2es Jornades formatives per a joves de 12 a 18 anys

                                                                                 

El dissabte 3 de febrer de 2018, a l’escola Estalella i Graells de Vilafranca, hi haurà la 2a edició de les jornades formatives «D-Forma’t», totalment gratuïtes i dirigides a tot el jovent de la comarca d’entre 12 i 18 anys.

D-Forma’t és una iniciativa impulsada per les entitats de lleure juvenil de Vilafranca: el Grup d’Esplai Parroquial (GEP), el Moviment Infantil de Vilafranca (MIV) i l’AEiG Pere II i Santa Maria de Foix (Escoltes de Vilafranca).

El perquè d’unes jornades formatives

El D-Forma’t pretén ser un punt de trobada, participació i de cohesió, però també d’aprenentatge, conscienciació i sensibilització a través de formacions (xerrades, tallers, taules de debat, etc.) que promoguin el creixement personal i social dels i de les joves adolescents, a partir de temàtiques pròximes als seus interessos i inquietuds.

Analitzant la realitat vilafranquina, i relacionat amb la tasca educativa no formal de les entitats de lleure, els monitors i les monitores d’esplai i caps d’agrupament trobaven a faltar un espai per a joves més enllà de les extraescolars de lleure i els dissabtes a l’esplai o el cau. A partir d’aquesta necessitat van anar desenvolupant conjuntament, a través d’una comissió específica per aquest projecte, la idea de crear un espai que servís com a punt de trobada per a tots els i les joves de Vilafranca i de tota la comarca, més enllà dels dissabtes a la tarda.

Com que es vol englobar una franja d’edat bastant àmplia - l’etapa de l’adolescència dels 12 als 18 anys-, els interessos, les inquietuds, els arguments i el ritme d’aprenentatge no són els mateixos per a tothom, de tal manera que les activitats estan pensades i organitzades per a dos grups d’edat diferenciats.

El programa d’activitats

 El grup petit (d’11-12 anys fins a 15-16 anys) podrà escollir entre les següents activitats: Traiem-li suc a la natura o Art mural, al matí; i a la tarda, entre un taller de Feminisme o una xerrada pràctica que té com a títol Els videojocs són art.

El grup gran (de 16 a 18 anys) al matí podrà assistir a un taller sobre  Tècniques breus per a crear i escenificar històries o un altre de gènere titulat Més enllà del binarisme: visibilitzant altres identitats; i a la tarda, a un debat sobre l’Explotació dels recursos i les desigualtats o a un taller de Música i antifeixisme.

Tot i que les jornades estan dividides per franges d’edat, també hi haurà moments en els quals es duran a terme activitats conjuntes, per tal de trencar el gel i fer una mica de cohesió. A més a més, hi haurà un dinar gratuït i elements de circ per al temps lliure. Per finalitzar les jornades també hi haurà un berenar de cloenda.

Tanmateix, es duran a terme activitats conjuntes entre les dues franges d’edat, per tal de trencar el gel i fer una mica de cohesió. A més a més, la inscripció inclou el dinar, i la inscripció a tota la jornada és gratuïta. Per finalitzar les jornades, es realitzarà un berenar de cloenda.

Descarrega't el programa de la formació.

Les novetats d’aquesta 2a edició

Vist l’èxit de la primera edició del curs passat, aquest any s’ha volgut repetir-ho amb l’esperança que segueixi vivint molts anys més aquest projecte. Aquest any però, amb alguna novetat, com ara la Biblioteca Efímera: una biblioteca pública, popular i diferent, on cadascú porta un llibre que l’hagi marcat en la seva vida literària.

Tanmateix, com que ningú vol perdre els seus llibres preferits, cada un d’ells haurà de contenir les dades de contacte del seu propietari; de tal manera que, qui l’agafi, quan acabi de llegir-lo, haurà de posar-se en contacte amb la persona indicada.

 

Realitza aquí la teva inscripció, abans de l'1 de febrer.

 

D-forma’t pretén ser un punt de trobada, participació i de cohesió, però també d’aprenentatge, conscienciació i sensibilització, a través de formacions (xerrades, tallers, taules de debat, etc.) que promoguin el creixement personal i social dels i les joves adolescents, a partir de temàtiques pròximes als seus interessos i inquietuds.

Per a més informació es pot contactar amb l’organització de les jornades a través de l’adreça electrònica dformat2.0@gmail.com

Les jornades compten amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.