Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

DESPRÉS DE L'ESO... QUÈ? 2019

22 de gener de 2019

La campanya, Després de l'ESO... Què? es consolida amb la participació de tots els centres de secundària de la vila en el ventall d’activitats organitzades:

  • Xerrades concertades amb els CES i visita a la mostra educativa, al Servei de Joventut.
  • Xerrades obertes a alumnat i famílies en horari de tarda/vespre, enguany a l'Espai Jove.
  • Servei d’assessories individuals, al SIAJ.                                                       

Xerrades concertades amb els CES i visita a la mostra educativa, al Servei de Joventut.

En aquesates xerrades es parla de les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés... I es fa especial èmfasi en els ensenyaments que contempla l’oferta educativa a Vilafranca i comarca. L’objectiu de la xerrada és informar a l’alumnat, principalment de 4rt d’ESO, sobre totes les opcions que tenen i presentar tot el ventall de possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment.

Per aquest gener i principis de febrer se n’han concertat 22 sessions, en horari de matí, amb alumnat de tots els Centres d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI. Les xerrades tenen lloc al Servei de Joventut.

Activitats obertes en horari de vespre, amb la novetat que es faran a l'Espai Jove (C. de Baltà de Cela, 45-47)

Es continua amb les tres activitats en horari de vespre i obertes a tothom, ja que any darrere any tenen més assistència de públic, tant de pares i mares com de joves estudiants. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 30 gener, 6 i 7 de febrer, enguanya al nou Espai Jove, com sempre, són gratuïtes i no és necessari realitzar inscripció:

Després de l’ESO... Què? El procés de decisió

Xerrada genèrica sobre les diferents opcions en acabar la secundària i una part més d’orientació. Adreçada especialment a pares i mares.

A càrrec: Lídia Costa, psicòloga.

Dimecres 30 de gener, a les 19 hores.

Els cicles formatius, una bona opció

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca.

Dimecres 6 de febrer, a les 19 hores.

Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.

Dijous 7 de febrer, a les 19 hores.

Assessories individuals

També dins la Campanya el Servei de Joventut, s’ofereix als joves estudiants de secundària la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada.

Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ (c/ de la Fruita, 13) els dimarts i dijous, de 13.00 a 14.00h i els dimecres, de 17.00 a 20.00 del mes de febrer a abril. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares.

Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 93 892 20 20, per c/e a siaj@vilafranca.org o adreçar-s’hi en horari de matí, de dilluns a divendres d’11h a 14h o en horari de tarda, els dilluns, dimecres o dijous de 17h a 20h. 

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.

Per a qualsevol dubte o per a més informació, contactar amb el telèfon 93 892 20 20 o al correu electrònic siaj@vilafranca.org

Material de la campanya 2019: 

- Dossier informatiu

- Díptic amb informació / resum de les diferents opcions a la comarca.

- Flyer publicitari de la campanya.