Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Després de l'ESO... Què?

27 de febrer de 2022

Des del SIAJ - Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès cada any organitzem la campanya, Després de l'ESO... Què? amb un ventall d’activitats adreçades als centres educatius, alumnat i famílies, entorn a les opcions educatives un cop es finalitza la secundària obligatòria. 

Activitats obertes en horari de tarda/vespre, a l'Espai Jove La Nau^

S'ofereix en horari de tarda/vespre i obertes a tothom, dues activitats adreçades tant a joves estudiants com a pares i mares. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 9 i 10 de març, a l'Espai Jove La Nau (C/ de Baltà de Cela, 45-47), com sempre, són gratuïtes i no és necessari realitzar inscripció:

Els cicles formatius, una bona opció

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca.

Dimecres 9 de març, a les 18:30 hores.

Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.

Dijous 10 de març, a les 18:30 hores.

Assessories individuals^

També dins la Campanya des del SIAJ s’ofereix als joves estudiants de secundària i a les seves famílies la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada.

Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ (c/ de la Fruita, 13) bril. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares.

Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 93 892 20 20, per c/e a [email protected], per WhatsApp al 620 804 775 o adreçar-s’hi en horari de matí, de dilluns a divendres d’11h a 14h o en horari de tarda, els dilluns, dimecres o dijous de 17h a 20h. 

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.

Per a qualsevol dubte o per a més informació, cal contactar amb el SIAJ.

Xerrades concertades amb tots els Centres d'Ensenyament Secundari i visita a la mostra educativa, al Servei de Joventut^

En aquestes xerrades es parla de les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés, beques... I es fa especial èmfasi en els ensenyaments que contempla l’oferta educativa a Vilafranca i comarca.

L’objectiu de la xerrada és informar a l’alumnat, principalment de 4rt d’ESO, sobre totes les opcions que tenen i presentar tot el ventall de possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment.

Per aquest gener/febrer s'han realitzat més de 30 sessions, en horari de matí, amb alumnat de tots els Centres d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI. Les xerrades tenen lloc, com en la darrera edició, i per motius de la COVID-19, en els mateixos centres i amb el grup/aula.

Les xerrades estan coordinades pel PIDCES, el Punt d'Informació i Dinamització als Centres de Secundària.

Accessibilitat