Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

DESPRÉS DE L'ESO... QUÈ?

15 de gener de 2020

Des del SIAJ - Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès posem en marxa una nova edició de la campanya, Després de l'ESO... Què? amb un ventall d’activitats organitzades:         

 

Xerrades concertades amb tots els Centres d'Ensenyament Secundari i visita a la mostra educativa, al Servei de Joventut^

En aquestes xerrades es parla de les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés... I es fa especial èmfasi en els ensenyaments que contempla l’oferta educativa a Vilafranca i comarca. L’objectiu de la xerrada és informar a l’alumnat, principalment de 4rt d’ESO, sobre totes les opcions que tenen i presentar tot el ventall de possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment.

Per aquest gener se n’han concertat 26 sessions, en horari de matí, amb alumnat de tots els Centres d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI. Les xerrades tenen lloc al Servei de Joventut.

Activitats obertes en horari de tarda/vespre, a l'Espai Jove La Nau^

Es continua amb les tres activitats en horari de tarda/vespre i obertes a tothom, adreçades tant a pares i mares com a joves estudiants. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 29 gener, 5 i 6 de febrer, a l'Espai Jove La Nau (C/ de Baltà de Cela, 45-47), com sempre, són gratuïtes i no és necessari realitzar inscripció:

Després de l’ESO... Què? El procés de decisió

Xerrada genèrica sobre les diferents opcions en acabar la secundària i una part més d’orientació. Adreçada especialment a pares i mares.

A càrrec: Lídia Costa, psicòloga i Núria Mallofré, informadora del SIAJ.

Dimecres 29 de gener, a les 19 hores.

Els cicles formatius, una bona opció

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca.

Dimecres 5 de febrer, a les 19 hores.

Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.

Dijous 6 de febrer, a les 19 hores.

Assessories individuals^

També dins la Campanya des del SIAJ s’ofereix als joves estudiants de secundària i a les seves famílies la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada.

Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ (c/ de la Fruita, 13) els dimarts i dijous, de 13.00 a 14.00h i els dimecres, de 17.00 a 20.00 del mes de febrer a abril. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares.

Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 93 892 20 20, per c/e a siaj@vilafranca.org o adreçar-s’hi en horari de matí, de dilluns a divendres d’11h a 14h o en horari de tarda, els dilluns, dimecres o dijous de 17h a 20h. 

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.

Per a qualsevol dubte o per a més informació, contactar amb el telèfon 93 892 20 20 o al correu electrònic siaj@vilafranca.org