Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Campanya "Després de l'ESO... Què? 2024

22 de gener de 2024

Des del SIAJ - Servei d'Informació i Assessorament per a Joves del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès posem en marxa una nova edició de la campanya, Després de l'ESO... Què? amb un ventall d’activitats i informacions entorn a les opcions educatives un cop es finalitza la secundària obligatòria i estan adreçades a l’alumnat que acaba la secundària obligatòria, a les famílies i al professorat dels centres educatius.

Assessories personalitzades al SIAJ^

Des del SIAJ també oferim als i les joves estudiants de secundària i a les seves famílies la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada.

Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ (c/ de la Fruita, 13). Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats de pares i mares.

Cal demanar cita prèvia al SIAJ:
Telèfon 93 892 20 20 / WhatsApp 620 804 775
C/e a [email protected]  
O adreçar-s’hi presencialment al SIAJ en horari de matí, de dilluns a divendres d’11h a 14h o en horari de tarda, els dilluns, dimecres i dijous de 17h a 20h. 

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.
 

Oferta batxillerat a Vilafranca del Penedès^

Aquí teniu els documents que ens han facilitat els centres amb la seva oferta de batxillerat, alguns ja amb la del proper curs 2024/2025, altres amb l'oferta d'aquest curs:

Institut Alt Penedès

Institut Eugeni d'Ors

Institut Milà i Fontanals

Institut Nou de Vilafranca

Escola Montagut

 

 

 

Dates de preinscripció estudis postobligatoris per al curs 2024-2025^

Pendent de publicació per part del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

https://preinscripcio.gencat.cat

 

Xerrades concertades amb tots els Centres d'Ensenyament Secundari^

Per aquest gener i febrer s'han organitzat més de 30 sessions, en horari de matí, amb alumnat dels centres de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI.

Les xerrades tenen lloc en els mateixos centres i amb el grup/aula i estant coordinades pel PIDCES, el Punt d'Informació i Dinamització als Centres de Secundària.

En aquestes xerrades es parla de les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés, beques... I es fa especial èmfasi en els ensenyaments que contempla l’oferta educativa a Vilafranca i comarca.

L’objectiu de la xerrada és informar a l’alumnat, principalment de 4rt d’ESO, sobre totes les opcions que hi ha i presentar tot el ventall de possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment.
 

Activitats obertes a l'Espai Jove La Nau^

S'ofereixen en horari de tarda/vespre i obertes a tothom, són tres activitats adreçades tant a joves estudiants com a pares i mares i professorat. 

Aquestes xerrades tindran lloc els dies 15, 19 i 20 de febrer de 2024, a l'Espai Jove La Nau (C/ de Baltà de Cela, 45-47).
Són d’accés gratuït i no s’ha de fer inscripció.
 

Dijous 15 de febrer, a les 18:30 hores.
Després de l’ESO, el procés de decisió

A càrrec de l’Esther Pañella, psicòloga de l’Espai d’Escolta Emocional del SIAJ .

Dilluns 19 de febrer, a les 18:30 hores.
Els cicles formatius, una bona opció

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca.

Dimarts 20 de febrer, a les 18:30 hores.
Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.
 

Accessibilitat