Ajuntament de Vilafranca del Penedès

CAMPANYA DESPRÉS DE L'ESO... QUÈ? 2018

CAMPANYA DESPRÉS DE L'ESO... QUÈ? 2018

22 de gener de 2018

Un any més i en el marc del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES), el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca a través del  Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), organitza la campanya Després de l’ESO... Què?

La campanya, que enguany presenta una imatge renovada, es consolida amb la participació de tots els centres de secundària de la vila en el ventall d’activitats organitzades:

  • Xerrades concertades amb els CES i visita a la mostra educativa, al Servei de Joventut. 
  • Xerrades obertes a alumnat i famílies en horari de tarda/vespre, a l'Escorxador.
  • Servei d’assessories individuals, al SIAJ. 

                                                                        

NOVETAT 2018!!!! Formació a professorat

Enguany, a més a més, s’inclou una nova línia d’activitats, es tracta d’una formació adreçada a professorat. El tema escollit enguany és la Formació Professional, “Com orientem cap a la Formació Professional?”, amb l’objectiu de posar en valor aquesta opció a l’hora d’orientar l’alumnat en les diferents opcions que es presenten en acabar la secundària. Aquesta formació s’adreça a tot el professorat interessat en la temàtica, especialment a aquell encarregat de l’orientació educativa: tutors i tutores de 4rt d’ESO, orientadors escolars, etc. Tindrà lloc el proper 22 de febrer a les 17.30h al Servei de Joventut (c/ de la Fruita, 13). Els continguts de la formació seran:

  1. Presentació de les diferents opcions en acabar la secundària. A càrrecde Núria Mallofré, tècnica del SIAJ. 
  2. La Formació Professional, avui. A càrrec de Sònia Mora, assessora tècnica docent del Servei d'Ordenació de la Formació Professional Inicial (dept. Ensenyament de la Generalitat de Catalunya).
  3. L'FP Dual. A càrrec de Rafael del Moral, secretari de direcció de l'Institut Eugeni d'Ors i assessor tècnic de l'FP Dual dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques. 

Qualsevol persona interessada en participar-hi només cal enviar un correu electrònic a siaj@vilafranca.org, abans del 20 de febrer. Caldrà vuit inscripcions, com a mínim, perquè es realitzi la formació.

 

Xerrades concertades amb els CES de la vila

Per aquest gener i principis de febrer se n’han concertat 23 sessions, en horari de matí, amb alumnat de tots els Centres d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI. Les xerrades tenen lloc al Servei de Joventut (c/ de La Fruita, 13). Durant el transcurs de les xerrades també es pot visitar un espai on es mostra el mapa educatiu del territori, amb tota l’oferta existent a la comarca i material informatiu dels diferents centres i material genèric de les diferents opcions.

 

Activitats obertes en horari de vespre

Per altra banda, es continua amb les tres activitats en horari de vespre i obertes a tothom, ja que any darrere any tenen més assistència de públic, tant de pares i mares com de joves estudiants. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 31 gener, 7 i 8 de febrer, a l’Escorxador, com sempre, són gratuïtes i no és necessari realitzar inscripció:

 

  • Després de l’ESO... Què? El procés de decisió

Xerrada genèrica sobre les diferents opcions en acabar la secundària i una part més d’orientació. Adreçada especialment a pares i mares.

A càrrec: Lídia Costa, psicòloga.

Dimecres 31 de gener, a les 19 hores.

  • Els cicles formatius, una bona opció

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca.

Dimecres 7 de febrer, a les 19 hores.

  • Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?

Taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.

Dijous 8 de febrer, a les 19 hores.

 

Assessories individuals

També dins la Campanya el Servei de Joventut, s’ofereix als joves estudiants de secundària la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada. Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ (c/ de la Fruita, 13) els dimarts i dijous, de 13.00 a 14.00h i els dimecres, de 17.00 a 20.00 del mes de febrer i març. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares. Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 93 892 20 20, per c/e a siaj@vilafranca.org o adreçar-s’hi en horari de matí, de dilluns a divendres d’11h a 14h o en horari de tarda, els dilluns i dimecres de 17h a 20h. També es podrà sol·licitar a través del PIDCES, el Punt d’Informació als Instituts.

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any, el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de tot l’any.

Per a qualsevol dubte o per a més informació, contactar amb el telèfon 93 892 20 20 o al correu electrònic siaj@vilafranca.org 

 

Material de la campanya 2018:  

- Dossier informatiu 

- Díptic amb informació / resum de les diferents opcions a la comarca.

- Flyer publicitari de la campanya.