Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

25N AL NOU ESPAI JOVE

19 de novembre de 2018

 

 

Des del Servei de Joventut, conjuntament amb el SIAD (Servei d'Informació i Assessorament a a les Dones) hem preparat aquesta tarda temàtica el proper 30 de novembre, adreçada especialment al públic jove, per reivindicar una data que no hauria d'existir, el 25 N, el dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. Un fet que desgraciadament continua marcant la nostra actualitat. A l’Estat espanyol, a dia 2 de novembre, hi ha hagut un total de 51 assassinats masclistes, 5 de les quals a Catalunya; dada que, malauradament, superarà la xifra de l’any 2017, on durant tot l’any en van assassinar 55. Al món, cada 15 segons una dona és agredida. Cada 4 minuts una dona és violada. 

Qüestionem-nos i reflexionem. 

Per això volem aportar el nostre granet de sorra i participar, tot creant un espai de debat, reflexió i sensibilització al voltant de les relacions de poder, les desigualtats, les discriminacions i, en definitiva, la violència contra les dones. Parlem i posem sobre la taula actituds que haguem patit. Qüestionem-nos els rols de gènere tradicionals. La violència masclista la trobem en tots els àmbits del nostre dia a dia: a l’escola, a la feina, al carrer, a casa, als mitjans de comunicació... 

El dia 30 de novembre us convidem a participar en aquesta lluita que té per objectiu que arribi el dia que no calgui celebrar més aquest data. Hi esteu totes i tots convidats!

 

DATA: divendres 30 de novembre de 2018-11-19

HORARI: de 18 – 21:30 h

LLOC: al nou Espai Jove

(a l'antic mercat de la Pelegrina, c/ Baltà de Cela, 45 - 47).

GRATUÏT!

 

Descripció de les activitats programades: 

HERSTORY

Taller participatiu per reflexionar sobre el paper de les dones en la construcció de les societats globals actuals, conèixer dones que han tingut un paper rellevant en esdeveniments diversos (polítics, artístics, científics, culturals...) en la història occidental. i reflexionar sobre l’opressió patriarcal en la difusió de les aportacions femenines a la humanitat en àmbits extrafamiliars.

Horari: de 18 - 19:30 h

A càrrec d'en Sergi Gallego, de l'assessoria de mobilitat internacional del SIAJ. 

 

ÉS DE CONYA  - Teatre forum sobre la violència de gènere

Un actor, dues actrius, tres cubs en un escenari, i la imaginació de cada persona del públic sobre el que fan i com ho fan, un teatre sense objectes, escenografia minimalista, utilitzant el cos com un tot, un teatre físic, de llenguatge directe, amb humor, desenfrenat, amb ritme i molt visual.
Una obra de teatre que ens parla sobre el gènere, l’amor, les relacions, la violència... però més enllà d'això, també ens parla d'aquest personatge que vol parlar i no pot, vol plorar i crida, vol cantar i calla o d'aquest altre que és tan versàtil que amb un sol gest pot passar de ser el noi més tímid al pare més intransigent, o d'aquesta noia apassionada pels camions a la dona més seductora del món.

A la frontera entre l'escenari i la platea, un personatge que habita de forma natural en els dos móns, facilitarà la relació entre la platea i l’escenari, convidant al públic a viure l'experiència de manera plena, esdevenint part activa en l'acció, amb poder per aturar el temps, canviar els elements de lloc o el gest de les persones, el dret a callar algú, valentia per treure-li la bena dels ulls o llibertat que li esclati el cor pel frec inesperat d'un cos.

Horari: de 20 - 21:30 h

A càrrec de NUS TEATRE I ACCIÓ SOCIAL 

Sumeu-vos a la lluita!