Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dilluns18març '24

Intercanvis juvenils i Voluntariats Europeus. Taller per saber elaborar una bona carta de motivació.

Dates i lloc: 

18/03/2024

Espai Jove la NAU, Carrer de Baltà de Cela, 45, 47, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona.

Horari: 

18:30H

El CES tracta d'un projecte de voluntariat on ofereix l'oportunitat a tots/es els joves Europeus una oportunitat de mobilitat internacional un cop a la vida mitjançant diferents tipologies de voluntariat. Amb el CES podràs marxar fins a 12 mesos de manera 100% finançada, ja que el projecte inclou les despeses de viatge, d'allotjament i manutenció. Hi trobaràs diferents temàtiques dins del projecte, temes culturals, ambientals, socials, esports o tecnologia entre d'altres. Per poder participar has de tindre 18 anys encara que amb 17 ja t'hi pots apuntar!

Un altra manera també de viatjar no tant de temps serien els intercanvis juvenils, ja que a partir dels 14 anys hi pots participar. Aquests projectes bastant desconeguts encara, tenen com a objectiu que joves Europeus acabin reunint-se durant una setmana a una ciutat Europea, per tractar alguna temàtica en comú. Les temàtiques poden ser diferents com per exemple els videojocs, el teatre, la música, mediambientals i d'altres moltes. L'objectiu serà conèixer joves d'altres llocs d'arreu d'Europa amb qui practicaràs l'anglès alhora que realitzaràs activats envers el tema escollit. Aquestes estades d'entre 7-10 dies estan també 100% finançades per Erasmus+. L'únic que et falta ara és saber fer bones cartes de motivació per les teves inscripcions i així ser escollit o escollida en aquests projectes.

En aquesta sessió explicarem els dos projectes, farem una simulació de cartes de motivació i donarem els tips imprescindibles per fer-ne una de bona.

T'hi esperem per donar-te aquelles pautes que necessites per marxar a l'estranger i ajudar-te a fer que aprenguis a fer bones cartes de motivació.