Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres26juliol '19

Cinema: "Ouaga Girls"

Dates i lloc: 

Divendres 26 de juliol 

Horari: 

A les 20h 

Organització i contacte: 

Espai jove la nau a través de Docs Barcelona:  http://www.docsbarcelona.com/es/

Ouaga Girls és una història sobre les decisions que es prenen a la vida, l’amistat i l’esforç que es necessita per trobar el teu propi camí.

A través d’un grup de noies estudiants de mecànica, la directora Theresa Traoré Dahlberg ens acosta a la inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.

Entrada gratuïta. 

A partir de 13 anys. 

SINOPSI

A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d'un país i amb l'opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.

En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un trist passat, trobar feina s'ha convertit en una de les grans preocupacions dels adolescents i els joves. Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen a la vida i l'esforç que suposa trobar el propi camí entre les opinions, pors i expectatives dels altres.

Les vides d'aquestes noies en el moment crucial en què acaben els estudis ens acosten a la inevitable i difícil transició universal de l'adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.

 
LA DIRECTORA
 
Theresa Traoré Dahlberg, nascuda l’any 1983, criada entre l’illa sueca d’Öland i Burkina Faso, viu actualment a Estocolm. Després d’uns anys a Nova York treballant com a assistent de directors, fotògrafs i directors de producció, va estudiar producció cinematogràfica a la New School de Nova York i després, a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques d’Estocolm. El seu curtmetratge de graduació, Taxi Sister, que segueix a la taxista Boury a Dakar, va rebre elogis internacionals i ha estat projectada en festivals de tot el món. Durant els últims anys, Theresa Traoré ha dirigit i produït diversos projectes de ficció i no-ficció, entre els quals destaca una sèrie per a la televisió pública de Suècia, titulada Two Travelling. A més, ha participat en diferents projectes a mig camí entre el cinema, l’art i el documental en l’àmbit internacional (Nova York, Haití i Burkina Faso). Actualment està cursant el Màster de Belles Arts al The Royal Institute of Art a Suècia. Ouaga Girls és el seu primer llargmetratge.

 

PREMIS I FESTIVALS

 • Premi Millor Documental del Jurat Jove. Beldocs – Sèrbia, 2018
 • Premi Espoir. Festival Filministes – Canadà, 2018
 • Premi CREDIF. Carthage FilM Festival – Tunísia, 2017
 • Premi Estocolm de la revista Nöjesguiden – Suècia, 2017
 • Secció Best of Fests. IDFA – Països Baixos, 2017
 • Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
 • Secció Gran Angle. Visions du Réel, Nyon – Suïssa, 2017
 • Nominació Premi Dragon a Millor Documental Nòrdic. Göteborg Film Festival – Suècia, 2017
 • Nominació a Millor Documental. Tempo Documentary Festival – Suècia, 2017
 • Fespaco - Burkina Faso, 2017
 • Fidadoc - Marroc, 2017

"Ouaga Girls", és en definitiva un documental ple de valors, somnis i reptes per seguir lluitant amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona. 

https://eldocumentaldelmes.com/doc/ouaga-girls/

 

        

 


Accessibilitat