Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres22desembre '23

Alternatives al nostre abast. Fem un hort (D'on ve el que mengem?)

Dates i lloc: 

Divendres 22 de desembre de 2023

Espai Jove La Nau (c/ de Baltà de Cela, 45-47)

Horari: 

De les 11:00 a les 13:00 h. 

Organització i contacte: 

Espai Jove La Nau (Servei de Joventut) i Cooperativa L'Aresta 

636 93 54 66  i [email protected] 

Cicle d’activitats per a joves dins el marc del projecte:

“D’on ve el que mengem. El cost ecosocial del sistema alimentari”.

En aquest cicle d’activitats reflexionem i actuem sobre el cost energètic de l’actual sistema alimentari posant èmfasi en la dependència energètica basada en combustibles fòssils tant en l’àmbit de la producció alimentària (fertilitzants, mecanització, intensificació del treball, etc.), com en l’àmbit de la distribució i el consum (malbaratament alimentari, hàbits de consum, embalatges, etc.). També ens enfoquem en la comprensió sobre el cost real dels aliments pel planeta, els impactes mediambientals del sistema alimentari per incidir en un canvi d’hàbits més sostenibles.

Projecte finançat per l'Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona, a càrrec de L'Aresta cooperativa agroecològica.

Activitat: 

Alternatives al nostre abast: fem un hort urbà. Divendres 22 de desembre a les 11 h. 

  • Es tracta d’una activitat taller en la qual ens plantegem com podem arribar a la sobirania alimentària. A partir d’aquesta reflexió, aprenem sobre la importància d’implicar-nos en el procés de producció i consum d’aliments. Ho treballem a través de dinàmiques participatives que permeten descobrir diferents maneres d’obtenir aliments d’una manera sostenible i responsable amb el territori. L’activitat també incorpora una part pràctica que ajuda a comprendre la importància de cuidar un sol viu i els passos bàsics per mantenir un petit hort urbà.

    Per a joves a partir de 16 anys. 

    Activitat gratuïta, places limitades. 

    Inscriu-te!

     


Accessibilitat