Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Desenvolupament comunitari al barri de l'Espirall

Espirall Jove és un projecte conduït per dos dinamitzadors juvenils del Servei de Joventut amb l’objectiu d’animar adolescents i joves del barri de l’Espirall (14-30 anys) a proposar i generar noves activitats d’oci (esportives, musicals, artístiques, tallers,...).

Objectius

  • Fomentar l’apoderament dels joves del barri.
  • Fomentar la visió positiva del jove.
  • Procurar deixar un llegat social que perduri més enllà de la durada del projecte. 

Àmbits de treball

ESPORTIU: Torneigs de futbol aprofitant els equipaments escolars del barri. També es poden realitzar altres activitats esportives: bàsquet, voleibol, bàdminton,...

LLEURE: Volem que els joves del barri també organitzin activitats de lleure per als infants. Si tens ganes de participar en el projecte, contacta amb nosaltres i t’informarem.

MUSICAL: S’ha fet un concert, taller de ball hip hop, taller de rap,...

TALLERS: Dins el marc del Jovestiu, s’han realitzat alguns tallers dins el barri: Monitor Esportiu i Maquillatge.

ART I ESPAI PÚBLIC: És un projecte d'intervenció artistico-socioeducativa amb joves i públic en general realitzat durant el mesos de maig a juliol del 2016 al barri de l'Espirall de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de LaCol, cooperativa d’arquitectes i la Diputació de Barcelona.

Es pretén fomentar un barri que s’identifica amb el seu espai públic, entès com a espai de cultura, trobada, creació, joc, etc.

El resultat final ha estat una intervenció artística en un mur situat darrere de l’antic Mercat de la Pelegrina (C/Baltà de Cela, 45). S’ha pintat el mur amb paraules i frases de benvinguda a persones de qualsevol origen geogràfic, i hi han participat persones de totes les edats. L’artefacte ha estat construït amb materials reciclats i té múltiples funcions que tindran un ús pel barri:

  • Escenari per a realitzar concerts, exhibicions de ball, teatre...
  • Grada per a la visualització d’espectacles o punt de trobada.
  • Taules i seients individuals.

Vols tenir més informació del que es pot fer al barri? Tens una proposta i ens la vols explicar? Vols col·laborar amb nosaltres?

Correu electrònic: espiralljove@gmail.com

Mòbil o whatsapp: 626 89 81 89 (Espe i Jaume)

Telèfon: 93 892 08 08